Sağlık

Strep A’dan korunmak için ne yapılmalı! Sistematik olarak uygularsanız…

Genelde hafif ya da orta şiddette enfeksiyonlara zemin hazırlayabilen Strep A virüsünün görülme sıklığı son günlerde oldukça arttı. Hava yoluyla bulaşabilen ve daha çok çocuklarda ve genç erişkinlerde görülen Strep A’dan korunma yolları okuyucular tarafından araştırılmaya başlandı. Virüsün yayılmasını önlemek için hijyen kurallarına dikkat etmek büyük önem taşıyor.

Strep A Virüsünün Belirtileri Nelerdir?

En yaygın semptomlar arasında ateş, boğaz ağrısı, yutkunma güçlüğü, boyunda şişlik ve boğazın ortasında kırmızı bir görünüm sayılabilir. Öte yandan zaman zaman bademciklerde şişlik ve beyaz bir kaplama oluşabilmektedir. Bu nedenle Strep A virüsünden şüpheleniyorsanız vakit kaybetmeden doktorunuza başvurmalısınız.

Strep Virüsü Nerede Bulunur?

Strep A enfeksiyonları en çok boğazda görülür, ancak aynı bakteriler kulak, burun ve sinüslerde de enfeksiyonlara neden olabilir. Ayrıca strep A bakterileri de cilt enfeksiyonlarına neden olabilir.

Özellikle romatoid artrit, glomerülonefrit veya kalp iltihabı gibi önemli sistemik hastalıklar Strep A enfeksiyonlarının bir komplikasyonu olarak ortaya çıkabilir. Ayrıca streptokok A bakterisi de cilt enfeksiyonlarına neden olabilir.

Strep A Virüsünden Korunmak İçin Ne Yapmalı?

Strep A enfeksiyonlarının yayılmasını önlemek için hijyen kurallarına uymak değerlidir.

-Ellerinizi sık sık yıkayın : Sabun ve su ile yeterince yıkadıktan sonra ellerinizi kurulayın. Ellerinizi yıkamak ellerinizdeki bakterileri yok edecek ve bulaşma riskini azaltacaktır.

-Boğaz ağrısı olanlarla teması azaltın: Boğaz ağrısı olan kişilerle teması azaltın. Ayrıca boğaz ağrısı olan kişilerin kullandığı bardak, kaşık ve diğer eşyaları kullanmaktan kaçının.

– Ağız ve burun temizliği: Ağzınızı ve burnunuzu şişirin. Temiz bir ağız ve burun, boğaz ağrısı olan kişilerde boğaz ağrısının yayılmasını önleyecektir.

-Sigara içmekten kaçının: Sigara boğaz ağrısı olan kişilerde boğaz ağrısının yayılmasına neden olabilir. Ayrıca boğaz ağrısı olan bireylerde sigara boğaz ağrısının iyileşmesini geciktirebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu