Ekonomi

Fuzul, 2023’te müşteri deneyiminde mükemmelliğe odaklanacak

Türkiye’nin her yerinde ev sahibi olmak isteyen herkese ulaşmak hedefiyle yatırımlarına devam eden Fuzul, 2022 yılında sermayesini 350 milyon TL’ye, şube sayısını 111’e, bulunduğu il sayısını ise 61’e çıkardı. tasarruflu finansman modeliyle 30 yılı aşkın süredir ülkenin gayrimenkul ve otomotiv gibi kritik bölgelerine katkı sağlayacak olan Fuzul, 2023 yılında müşteri deneyimi mükemmelliğine odaklanacak. 2022 yılının Fuzul için bir düzenleme, yatırım ve inovasyon yılı olduğunu belirten Fuzul , Fuzul Birikim Finansman AŞ Yürütme Kurulu Lideri Eyüp Akbal, 2023 yılında ülke ekonomisinin çarklarını hızlandıracak kampanya ve paketler geliştireceklerini ve hizmet kalitelerini her zaman yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye’de konut sahibi olma oranını artırmak amacıyla yola çıkan Fuzul’un 2022 yılını değerlendiren Fuzul Birikim Finansman A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, 2023 hedeflerini ve beklentilerini paylaştı. 2022 yılında BDDK Lisansı aldıklarını, Finansal Kurumlar Derneği’ne üye olduklarını, sermayelerini 350 milyon TL’ye çıkararak regülasyon ve mali güç anlamında önemli bir atılım gerçekleştirdiklerini, yeni paket ve kampanyalar ürettiklerini belirten Akbal, 2023’te müşteri deneyimi mükemmelliğine odaklanacaklarını da sözlerine ekledi.

“Uyum sürecini başarıyla tamamladık ve lisansımızı alarak güvenimizi yeniden kazandık”

Fuzul için 2022’deki en değerli konunun Nisan ayında aldıkları BDDK ruhsatı olduğunu vurgulayan, Akbal “BDDK lisansı ile 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğimiz sektör regüle edildi. Bizim için bölümün güveni ve istikrarı açısından çok değerli bir gelişme oldu. Fuzul olarak adaptasyon sürecini başarıyla tamamladık ve ehliyetimizi alarak inancımızı tazeledik. Daha sonra hem Fuzul hem de bölümümüz Finansal Kurumlar Birliği’ne üye oldu ve ben de Finansal Kurumlar Derneği’nin Tasarruf ve Finansman Daire Başkanlığı’na seçildim. Yine Fuzul’u kurduğumuz günden bu yana verdiğimiz hizmetin özünü Dayanışma Ekonomisi olarak belirledik. 2022 yılında yeni paket ve kampanyalar geliştirmeye, şube açmaya devam ettik. Hazırladığımız motosiklet ve karavan paketleri ile insanların değişen ihtiyaçları için ihtiyaç duyulan finansal kaynakları sunduk. Verdiğimiz hizmetin kapsamını, insana ve ülkemize katkısını artırmak için Vatan Paketi’ni hazırladık. Bu paket ile yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye’de istedikleri konuta sahip olmalarını ve aynı zamanda ülke ekonomimize döviz girdisi sağlamayı amaçladık. Son olarak Dayanışma Ekonomisi ideolojisinden hareketle 5.000 Faizsiz Konut Finansmanı Kampanyası’na imza attık. Paket ve kampanyalarımızla daha fazla kişinin kredi ve faiz yükü olmadan tasarruf etmesine, motosiklet, karavan, konut ve çatılı iş yeri sahibi olmasına destek olduk. Gayrimenkul, otomotiv gibi ülke ekonomisinin çarklarını hızlandıracak paketler geliştirdik.”

  “2022 yılını toplam 9,7 milyar finansman talebi ile kapattık”

Akbal Sözlerine şöyle devam etti: “2022 yılı sermayemizi 350 milyon TL’ye, şube sayımızı 111’e, bulunduğumuz il sayısını 61’e çıkardığımız ve binlerce kişiyi konut sahibi yaptığımız bir yıl oldu, Türkiye genelinde yaklaşık 1.500 çalışanımızla araç ve çatılı işyerleri. . Ayrıca Genel Müdürlüğümüzü finansın kalbi diyebileceğimiz Büyükdere aksında kendi binamıza taşıyarak 2021 yılında başladığımız organizasyon yapımızı değiştirmek için yatırımlarımızı tamamladık. Aldığımız finansman talebi bir önceki yıla göre %45 arttı. 2022 yılını toplam 9,7 milyar finansman talebi ile kapattık.”

Sektörde kura sistemindeki pik sayı 1 milyondan 5 milyona çıkarılmalıdır.

2023’ten oldukça umutlu olduğunu söyleyen Akbal : “Hükümet tarafından uygulanan ‘Türkiye Ekonomi Modeli’nin sonuçlarının daha fazla görüleceği, bu etkiyle enflasyonist ortamın önüne geçileceği, faizlerin tek haneye ineceği ve üretimin sonuç vereceği yönünde olumlu beklentiler var. Tüm bu gelişmeler beklenen ölçüde gerçekleşirse insanlar ertelenen konut ya da araç ihtiyaçlarını yeniden gündeme getirmekte ve bu gelişme departmana büyüme olarak yansımaktadır. Ancak günümüzün enflasyonist ortamı göz önüne alındığında, büyümenin istikrarı ve insanların gecikmiş konut finansmanına erişimi için; Birikim finansmanı bölümünde ise çekiliş sistemindeki pik sayının 1 milyondan 5 milyona çıkarılması ve iş çeşitliliğinin artırılması gerektiğini düşünüyorum. Yine Halkın Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), konut ve çeyiz hesabında uyguladığı teşviklerin konut ediniminde bölümümüzün ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Tasarruf finansmanı sektörü için de bu tabanlar sağlanabilirse tasarruf oranları artacak, dolayısıyla sektörümüz hızla büyüyecektir. Bunun ülkemize büyük faydası olacaktır. Daire olarak hedeflediğimiz gelir dağılımı piramidinin tabanındaki yüzde 80’lere daha rahat ulaşabilmemiz için bu tür takviyelerin değerli olduğuna inanıyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu