Haber

Erzurum’da doktorlar ve sağlık çalışanları İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etti

Erzurum’da doktorlar ve sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi önünde kanlı önlüklerle sessiz yürüyüş düzenledi.

Kardiyoloji Polikliniği önünde toplanan doktorlar ve sağlık çalışanları, Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail karşıtı yazıların yer aldığı pankartlar taşıyarak hastane içinde sessiz bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş sırasında hastalara boykot çalışmalarını içeren broşürler dağıtan grup, boykot çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Hastane içindeki poliklinik alanlarında yürüyüşlerini tamamlayan doktorlar ve sağlık çalışanları, hastane önünde poliklinik girişinde Gazze’deki doktorların söylediği melodileri dinledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Kübra Göğebakan, İsrail’in yıllardır Filistin’de sistematik işgal ve baskı uyguladığını hatırlattı.

Gazze’yi anmadan gün bile geçmemesi gerektiğini söyleyen Göğebakan, İsrail yanlılarına boykot çağrısında bulundu:

“Soykırım mağdurlarına maddi yardımda bulunmalıyız. Biz diyet listelerimiz hakkında oflayıp puflarken, onların kuru ekmeğe ihtiyaçları olduğunu anlıyoruz, biz dekorasyon malzemelerimizi seçmekte zorlanırken, onlar da çabalıyorlar. deliksiz bir naylon parçası bulmak için dün Sevgililer Günü’nde kırmızı gül alırken oradaki çocuklar kaçırdıkları kırmızı elmalardan bahsediyorlardı, biz de kendimize yardımcı olalım.” Gelmeliyiz. Az sayıda geçen yardım TIR’larına şimdilik bir kutu eklemeliyiz. İnşallah yakın gelecekte yardımların karşılıksız geldiğini göreceğiz. İsrail’i ve destekçilerini boykot etmeliyiz. Market alışverişimizin yanı sıra ilaçlarımıza da dikkat etmeli, üzerinde bebek kanı bulunan bir ilaçla şifanın bize ulaşmamasına dikkat etmeliyiz. Bunu bilmeliyiz.”

İsrail tarafından on binlerce Filistinlinin yaşam hakkının elinden alındığını belirten Göğebakan, “340 sağlık çalışanı öldü dersem haksızlık etmiş olurum. Dünyanın en ahlaksız ordusunun bunu yapan kahramanları katlettiğini söylemeliyim. Dünyanın en zor işi ‘Gazze’de sağlık çalışanı olmak’. 2 milyon insan evini terk etti.” “Tatile gidiyormuş gibi konuşmayacağım. Her şeyi geride bırakarak naylon ve kırık mobilyalardan oluşan çadırlara girdiler: Emeklerini, anılarını, rutinlerini, coşkularını, aldıkları yeni şeyleri, eşyaları. Annelerinden miras kalan eşyaları, çocuklarına sakladıkları eşyaları kullanmaya dayanamadılar. Naylon ve kırık mobilya parçalarından oluşan çadırlara girdiler. İsrail, Erzurum’un 3 katı büyüklüğünde. “O kadar çok şey bıraktı ki” evsiz insanlar.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu