Haber

Belediye otobüsleri ve seçim meydanındaki çalışanlar: Yavaş’tan ‘hızlı’ çark

Başkan seçildikten sonra televizyon programlarında yer aldı. “Gerçekten çok çalışan insanlarla çalışıyoruz, onları ne maçlara götürüyoruz, ne de mitinglere götürmeye zorluyoruz.”Başkan Yavaş’ın belediye çalışanlarını kendi mitingine özel amaçlı kullanılması yasak olan toplu taşıma araçlarını kullanarak taşıması Ankara’nın gündemine bomba gibi düştü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve CHP’li vatandaşların EGO ile ilgili toplantılarının yapıldığı Etimesgut’ta seçim uyum bürosunun açıldığı mitinge, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Genel Başkanı ve adayı Mansur Yavaş, CHP lideri Özgür Özel ve CHP’nin Etimesgut adayı oyuncu Erdal Beşikçioğlu katıldı. Otobüslerle ulaşım Ankara’nın gündemine bomba gibi düştü. Yavaş’ın geçmiş konuşmalarıyla tamamen çelişen görüntüler yankı uyandırdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkan seçildikten sonra yaptığı televizyon programlarında, Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının geçmişte zorla mitinglere götürüldüğünü, “Gerçekten çok çalışan insanlarla çalışıyoruz, onları ne maçlara götürüyoruz, ne de mitinglere götürmeye zorluyoruz.” dedi. Yavaş, yüzünü tutamayarak Ankara halkına, “Mitinglere hukuka aykırı olarak otobüs gönderen, belediye çalışanlarını yolcu olarak bindiren herkesten hesap soracağız.”Sözünü verdi.

Ancak Önder Yavaş’ın, belediye çalışanlarını Ankara Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarıyla 14 Şubat’taki CHP’nin Etimesgut SKM açılışına taşıdığı sahneler Ankara gündeminde bomba etkisi yarattı. Yavaş’ın, CHP mitinginde Ankara Büyükşehir Belediyesi kuruluşu EGO’ya ait otobüslerle belediye çalışanlarını ve CHP’li vatandaşları miting alanına getirdiği görüntüler, duyarlı Ankaralılar tarafından kameraya yakalandı. Parti mitinglerinde toplu taşıma araçlarının kullanılmasına tepki gösteren Ankaralılar, “Kendi sözünün tersini yapan Avaş, çok çabuk arkasını döndü.”Yorumlarını yaptılar.

İşçileri ve partilileri EGO otobüsleriyle CHP mitingine taşıyan Yavaş’ın, sadece otobüsleri değil, Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANFA Firmasına ait çok sayıda servis aracını da seferber ettiği görüldü.

KAYNAK: HABER7

haberbakirkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu