Ekonomi

Bernstein, yarıya indirilmeden önce Bitcoin madencilik hisselerinin görünümünü yükseltti

Önde gelen bir finansal araştırma firması olan Bernstein, Cuma günü, Nisan ayında yapılması planlanan Bitcoin yarılanması beklentisiyle Bitcoin madencilik hisselerine odaklanan bir rapor yayınladı. Şirkete göre Bitcoin madencileri yarılanma öncesinde agresif bir şekilde hash oranlarını artırıyor; Bu strateji genellikle ödülleri etkinlik sonrasında azalmadan önce en üst düzeye çıkarmak için kullanılır. Yarılanmanın yüksek maliyetli madenciler için zorluklar yaratması ve fiyatların yarılanma sonrasındaki yüksek operasyonel maliyetleri desteklememesi durumunda Bitcoin hash oranının %15’inin kapanmasına yol açması bekleniyor.

Raporda ayrıca ABD’de listelenen Bitcoin madencilerinin, yarılanma sonrasında operasyonel maliyetleri iki katına çıksa bile mevcut Bitcoin fiyatı olan 44.500 dolar seviyesinde nispeten güçlü bir konumda oldukları belirtildi. Bu değerleme, güçlü bir Bitcoin fiyatının hashrate’de beklenen düşüşü hafifletebileceği varsayımına dayanıyor.

Son ETF haberlerinin ardından Bitcoin madencilik hisseleri bir yükseliş ve ardından geri çekilme yaşadı. Ancak Bernstein, iyi madencilik hisselerine yatırım yapmayı önermenin nedenleri olarak olumlu ETF akış momentumunu, esnek Bitcoin fiyatlarını ve sağlıklı madencilerin kapasite artışını belirledi. Firmanın RIOT Blockchain (NASDAQ:RIOT) için 22,5 dolardan yaklaşık %99 potansiyel artış potansiyeli ve 14,2 dolardan yaklaşık %53 artış potansiyeli var. CleanSpark(NASDAQ: CLSK) vurgulanmıştır.

Özellikle RIOT Blockchain emsallerine kıyasla kötü performans gösterdi. Ancak Bernstein, özellikle ikinci çeyrekten itibaren Corsicana tesisinde beklenen kapasite artışıyla birlikte RIOT fiyat hareketinin iyileşmesini bekliyor. Bu büyüme, hissenin gelecekteki performansı açısından olumlu bir etken olarak görülüyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu