Haber

BANÜ Rektörü Prof. Dr. Özdemir, Hatay’dan dönen arama kurtarma ekibini kabul etti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) “Acil Müdahale Ekibi”, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen Hatay’ın İskenderun ilçesinde görevini tamamlayarak ilçeye döndü.

BANÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, iki kişinin enkazdan canlı olarak çıkmasına yardımcı olan grubu makamında kabul ederek, deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ekip üyelerini sertifikalarla ödüllendirdi.

Takımda yer almak isteyenlere teşekkür eden Özdemir, “Gerekli eğitimleri alacak olanların katılımıyla bu takımın sayısının kısa sürede 100’ü geçeceğine inanıyorum.” söz konusu.

Rektör Özdemir, deprem bölgesindeki illerden Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ne gelen ve aileleri afetten zarar gören 23 öğrenciye burs verdiklerini bildirdi. “11 ilden gelip üniversitemizi gören ve okuyan toplam öğrenci sayısı 1200 civarında. Kendileri ile iletişime geçip durumları hakkında bilgi aldık. Bir vefat dışında diğerlerinin durumunda bir sıkıntı yok.” dedi.

Rektör Özdemir, üniversitelerinde Kamu Yönetimi ve Siyaset Bölümü 1. sınıf öğrencisi Burak Akis’in Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremde hayatını kaybettiğini söyledi.

Depremzedelerin ülke genelindeki üniversite yurtlarına yerleştirildiğini hatırlatan Özdemir, şunları kaydetti:

“Fatma Anne Kız Öğrenci Yurdumuzu boşalttık. Deprem bölgelerinden gelen yaklaşık 400 depremzede diğer yurdumuza yerleştirildi. Ancak üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme-Diyet, Fizyoterapi ve Sağlık Yönetimi, Mühendislik ve Dericilik Fakülteleri ile bir Meslek Yüksekokullarımızda öğrenim gören toplam 1553 öğrenci “Uzaktan değil, yüz yüze eğitim almaya devam edeceğiz. Meslek Yüksekokullarımızda bulunan 1224 öğrencimizin 329’u lisans eğitimi almaktadır. Bu öğrenciler de yüz yüze eğitim almaya devam edecek. Böylece toplam 1553 öğrenci yüz yüze eğitim almaya devam edecek.”

prof. Dr. Özdemir, deprem bölgelerinde bir mutfak açıp, depremzedelere yemek dağıtmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu