Haber

Depremde annesini veya babasını kaybeden öğrencilere Bahçeşehir’den burs desteği

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi (BAU) Dünya Lideri ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Lideri Enver Yücel, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumu’nda öğrenim görürken depremde annesi veya babasını kaybeden öğrencilere Semra Enver Yücel Vakfı tarafından sonuna kadar burs verileceğini bildirdi. Üniversitenin içinden çıkıp, hep birlikte Türkiye genelinde bunu sağlamak istiyoruz” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Global Lideri ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Lideri Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Yürütme Konseyi Başkanı Hüseyin Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Hasret Dağ, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri Saygın Şenel ve Ali Aslan, Bahçeşehir Koleji Basketbol Personeli Genel Müdürü Alpaslan Aydın ve BAU Mezunlar Derneği Lideri Serdar Şenel, depremzedeler için yardım operasyonlarının yürütüldüğü Hatay’daki Bahçeşehir Koleji yerleşkesini ziyaret etti.

11 OKULDA TEMEL ÇALIŞMASI

Ziyaret hakkında bilgi veren BAU Global Lideri ve Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Lideri Enver Yücel, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem felaketini görmek için bölgede olduklarını kaydetti. Enver Yücel, “Bölgedeki 11 okulumuzun veli ve öğrencilerinin durumunu anlamak için bugün Hatay’dayız. Hatay ilinde durum çok üzücü. Bayramdan sonra hızla sıcak yemek ve çorbalar servis edilmeye başlandı. deprem. Okullarımızın genel yapısı, prestiji ve depremden sağ çıkmaları nedeniyle misafir kabul ettik. Velilerimizi, öğrencilerimizi ve çevremizdekileri okullarımızda ağırlamaya başladık. Hala yardım etmeye devam ediyoruz” dedi.

Depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitim kurumlarından çalışmalara başladıklarını ifade eden Yücel, “Yardımlarımız ulusal olduğu kadar uluslararası boyuta da ulaştı. Azerbaycan’dan gelen öğrencilerimiz 3 tır dolusu yardım gönderdi. Mezunlar derneğimiz seferber oldu. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak bölgeye 87 tır dolusu yardım ulaştı.Hava kararınca elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığına söylendiğinde öğrencilerimizin akıbeti ile ilgili niyetimizi konuştuk. 11 ilimizde eğitim imkansız hale geldi.Toplamda 6.000 öğrencimizin yarısını yani 3.000 öğrencimizi diğer illere yerleştirdik.Aynı zamanda bu sayı 4.000’e ulaşabiliyor. diğer iller bir dönem en azından acil olarak misafir etsinler.İyi de yapmışlar.Okullarımızda eğitim başladı ve devam ediyor.Önümüzdeki yıllarda öğrencilerimize çalışmalarında yardımcı olmayı temenni ediyoruz. gizli. Sosyal medyayı sadece Bahçeşehir Koleji öğrencilerine değil diğer öğrencilere de açacağız. Bildiğiniz gibi öğrenciler sınavlara girecek. Sınav hazırlık programlarını online olarak sağlayacağız. Yani eğitimin aksamaması için elimizden geleni yapacağız. Bu, gerekirse yüz yüze, gerekirse çevrimiçi eğitim olacaktır. Bu çalışma devam edecek” dedi.

‘BUNDAN SONRA YAPACAKLARIMIZ VAR’

Depremlerde kurum içinde aralarında öğrenci, öğretmen ve velilerin de bulunduğu 97 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Yücel, şunları kaydetti:

“13’ü öğretmen. Ölen öğretmenlerimizin ailelerine de 1 yıl maaş desteği sağlayacağız. Yıllık 100 bin TL destek olmayı düşünüyoruz. Bir öğrencinin velisi tesadüfen vefat etmişse, biz istiyoruz. o çocuk üniversite bitene kadar okutulsun.Bahçeşehir Uğur Eğitim Öğretim Kurumu bünyesinde depreme maruz kalması ve bir yılını kaybetmesi nedeniyle bu çocuğu yılsonuna kadar üniversitede okutacağız. ister anne ister baba Burslar Semra Enver Yücel Vakfı tarafından verilecektir.Tüm Türkiye’de öğrencilerimizi,öğretmenlerimizi ve velilerimizi korumak ve bunu hep birlikte sağlamak istiyoruz.Buna devam ediyoruz.Daha Bundan sonra daha çok işimiz var.I Bahçeşehir Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne özellikle teşekkür ederim. 55 bin mezunumuz 120 mezunları ile bir araya geldiler ve 120 mezunları ile bölgeye geldiler. Hem insanların enkazdan kurtulması için büyük destek sağlıyorlar. le yanı sıra burada düzeni korumak ve sürdürmek. Bunlar devam ediyor çok şükür. izin ver.”

ulashaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu