Teknoloji

En Popüler Spotify Özelliği Ücretli Olacak

Spotify platformu, şarkı sözleri özelliğini sadece Premium üyelerin erişebileceği bir özellik haline getirerek kapıları ücretsiz abonelerine kapatmış oldu.

Platform, ücretsiz kullanıcılarını biraz zorlayarak onları Premium aboneliğe yönlendirmek için yeni bir yol denediği görülüyor. Platform, şarkı sözleri özelliğine artık sadece ücretli aboneleri erişecek şekilde olacak. Reddit platformunda kullanıcıların bu değişiklikten duyduğu rahatsızlığı paylaşan gönderileri gördükten sonra, şirket bu değişikliği doğruladı ama çok da ses getirmeyen şekilde yaptı. İşte ayrıntıları sizler için derledik…

Spotify Şarkı Sözleri Özelliği Ücretli Olacak

Reddit tarafından gelen yoğun tepkilerden sonra şirket, özelliklerin zamanla ve pazarlara göre değişebileceğini söyleyerek durumu kısaca belirtti. Bu gerçekleştirilen adımın sadece bir deneme olmadığını gösterdi. Fakat Spotify, hangi pazarları etkileyeceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapmaya henüz hazır olmadığı görülüyor.

Spotify’ın Remiks Özelliği

Birkaç ay öncesinde, Spotify, şarkı sözlerini sadece bazı kullanıcılara deneme amaçlı kısıtlıyordu. Ücretsiz aboneler şarkı sözlerine erişmeye çalıştığında “Spotify Premium’da şarkı sözlerinin keyfini çıkarın” şeklinde bir ibareyle karşılaştı. Bu şekilde şarkı sözleri özelliğinin tamamen Premium bir özellik haline geldiği anlamını taşıyor.

Fakat şirket, bu değişikliği web sitesinde veya yardım dokümanlarında net bir şekilde belirtmedi, bu da değişikliğin hala bazı testlerden geçirildiğini düşündürüyor. Örnek verecek olursak, ücretsiz kullanıcılar artık şarkı sözlerini göstermeye çalıştıklarında, bu her seferinde aylık limitlerinden düşüyor olacak.

Platform, bu özelliğini neden ücretli yaptığını detaylandırmadı ama sı bu, daha fazla kullanıcıyı ücretli aboneliklere çekme çabası olarak görülüyor. Firma son çeyrekte 600 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcıya ulaşarak beklentileri de geçti ve ücretli abone sayısı yıllık %15 artışla 236 milyonu buldu. Fakat çeyrek gelirleri 3.72 milyar Euro ile beklentilerin altında kalarak 3.67 milyar Euro’yu buldu.

Kısıtlanan şarkı sözleri, kullanıcıları ücretli aboneliklere yönlendirip yönlendirmeyeceği ise zamanla ortaya çıkacak. Şarkı sözlerine internet üzerinden ve Spotify ile birlikte çalışan Genius, Apple’ın Shazam’ı veya Musixmatch gibi diğer uygulamalarda ücretsiz olarak bulunmakta. Bu hal, Spotify’ın kullanıcıları üzerindeki etkisini de sınırlayabileceği düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu