Haber

Yenilenen BMW 5 Serisi için ön siparişler açıldı

Borusan OtomotivBMW’nin Türkiye distribütörü olduğu elli yılı aşkın geçmişi olan BMW’nin iş sedan modeli BMW 5 Serisi Sedan, sekizinci nesliyle satışa sunuldu.

izmir Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen Türkiye lansmanı kapsamında yakından inceleme fırsatı bulduğum Yeni 5 Serisi Sedan, markanın “The Power Of Choice” yaklaşımıyla farklı motor seçeneklerini aynı gövdede sunuyor. Model, içten yanmalı ve elektrik motorlu versiyonlarıyla Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Yılın son çeyreğinde teslim edilecek Yeni BMW 520d xDrive Sedan 5 milyon 93 bin 800 TL başlangıç ​​fiyatıyla ön siparişe açıkken, Yeni BMW i5’in tam elektrikli versiyonu da ön siparişe açılıyor. Ön sipariş süreci için günler.

Borusan OtomotivYürütme Konseyi Lideri Hakan Tiftik

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Lideri Hakan Tiftik, yarım asırdan fazla geçmişinde sunduğu ilklerle iş sedan segmentinin standartlarını belirleyen BMW 5 Serisi’nin sekizinci nesliyle yine iddialı olduğunu belirtti. Hafif hibrit dizel versiyonla Türkiye’de ön sipariş sürecini başlattıklarını belirten Tiftik, “BMW’nin farklı motor tiplerini aynı gövdede sunan Power of Choice yaklaşımı Yeni BMW 5 Serisi ile devam ediyor. İlk etapta” Hafif hibrit teknolojisine sahip Yeni BMW 520d xDrive, Borusan tarafından üretilecek.” Otomotiv Yetkili Satıcılarında lansmanını yaptık ve sipariş toplamaya başladık. Araçlarımızı yılsonunda sahiplerine teslim edeceğiz. Tamamen elektrikli versiyon olan Yeni BMW i5, yılın son çeyreğinde siparişe sunulacak. Yollara çıktığı 1972 yılından bu yana Premium segmentte büyük ilgi gören model, otomobil tutkunlarının bir kez daha beğenisini kazandı. “Sedan sınıfında öncü olacağına inanıyorum.” söz konusu.

BMW’nin yeni tasarım dili

Yeni BMW 5 Serisi Sedan’ın ön tasarımı, markanın imzası olan BMW böbrek ızgarasının çağdaş yorumu ve tipik dört bölümlü farlarıyla dikkat çekiyor. BMW Iconic Glow Aydınlatmalı Böbrek Izgaraları lansman döneminde tüm otomobillerde yer alırken; Adaptif LED Farlar, yarı otonom sürüşe olanak sağlayan Profesyonel Sürüş Asistanı ve 360 ​​derece görüş sağlayan Park Asistanı Plus standart olarak sunuluyor.

Modelin arka kısmı L şeklinde krom çıtalarla süslenen ve yere paralel konumlandırılan stop lambalarıyla değişmeye devam ediyor.

BMW 5 Serisi Sedan’ın iç mekanı, sürücü odaklı tasarımıyla öne çıkan BMW Kavisli Ekran ile kullanıcıları karşılıyor. 12,3 inçlik bilgi ekranı, 14,9 inçlik multimedya ekranıyla tamamlanıyor. BMW Kavisli Ekran sayesinde otomobilin içindeki fiziksel tuşlar minimuma indirildi.

Yeni BMW 7 Serisi ile birlikte tanıtılan BMW Etkileşim Çubuğu, Yeni BMW 5 Serisi Sedan’da araç içi kullanıcı deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Ortam aydınlatmasıyla yenilikçi bir kombinasyon yaratan sistem, ön konsoldan kapı içlerine kadar uzanarak Yeni BMW 5 Serisi’nde geçirilen zamanı daha keyifli hale getiriyor.

Otomobilin yeni tasarlanan direksiyonu düz tabanı ve üç kollu yapısıyla dikkat çekiyor. Direksiyon simidindeki tuşlar sayesinde bilgi ekranı, multimedya ayarları ve Head Up Display kolaylıkla yönetilebiliyor. Konsolun ortasında yer alan yeni vites seçme paneli, ortam aydınlatması sayesinde araçtaki premium atmosferi destekliyor.

Standart ekipman

BMW 5 Serisi Sedan standart olarak sunulan üst düzey donanımlarla öne çıkıyor.

BMW Head-Up Display, Adaptif LED Farlar, Panoramik Cam Tavan, 4 Bölgeli Otomatik Klima, Kablosuz Şarj, Kristal İç Tasarım Öğeleri, Park Asistanı Plus, Profesyonel Sürüş Asistanı, BMW Doğal Etkileşim ve Sanatsal Pencere Perdeleri standart donanımlar arasında yer alıyor. modeli.

Tasarıma şık bir dokunuş katan BMW İkonik Kızdırma Böbrek Izgaraları, tüm yolcuların konforunu artıran Isıtmalı Ön ve Arka Koltuklar ve yüksek kalitede ses deneyimi sunan Bowers&Wilkins Çevresel Ses Sistemi, lansmanla birlikte tüm Yeni BMW 5 Serisi modellerinde yer alıyor. dönem.

BMW 5 Serisi’nin en çok tercih edilen dizel motor seçeneği de yeni modelle birlikte güncel teknolojilerle donatılarak ürün gamındaki yerini aldı. Daha düşük yakıt tüketimi, daha az karbon emisyonu ve daha yüksek performans sunan Yeni BMW 520d xDrive’da kullanılan dört silindirli, 2 litrelik dizel ünite, 197 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. İçten yanmalı dizel motora ek olarak görev yapan mild hibrit özelliğini destekleyen elektrik ünitesi, 11 beygir gücü ve 25 Nm torkuyla dikkat çekiyor.

Yeni BMW i5 ile 582 km’ye kadar emisyonsuz sürüş

Tamamen elektrikli Yeni BMW i5 eDrive30, 582 km’ye kadar menzile sahip ve 205 kW DC Şarj teknolojisiyle 31 dakikada yüzde 80 pil şarjına ulaşıyor. Max Range fonksiyonu sayesinde konfor özelliklerini sınırlı güç ve hız ile kısıtlayarak menzilini yüzde 25’e kadar artırabiliyor.

Yeni BMW i5 eDrive30, 218 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. Bu model 0’dan 100 km/saat hıza 7,9 saniyede ulaşıyor.

Modelin en güçlü versiyonu olan yeni BMW i5 M60 xDrive, iki elektrik motoru sayesinde 601 beygir güç ve 795 Nm tork üretiyor. M Sport Boost teknolojisi sayesinde otomobilin motor torku anında 820 Nm’ye ulaşabiliyor. Böylece Yeni BMW i5, 0’dan 100 km/saat hıza hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlıyor.

Metin: Başkan Canözer & Fotoğraflar: BMW Türkiye

Yer: Dikili – İzmir

>

Kaynak: Carmedya.com / Araba

aginhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu