Ekonomi

Hayvancılığı artıracak tesis

BALIKESİR (İGFA) – Göreve geldiği günden bu yana Balıkesir; Tarım ve hayvancılık potansiyelinin en uygun şekilde değerlendirilmesi adına pek çok projeyi hayata geçirerek 4,5 yılda üreticilere 300 milyon liranın üzerinde kaynak sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gri ırk yetiştiricisinin Türkiye’ye kazandırılacağını söyledi. Havran kırsalında yaygın olan boz ırk türünün devamlılığının sağlanması ve verimliliğinin artırılması amacıyla ilçede 2000’li yıllara gidildi. üretim tesisi kuracak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Havran Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilecek proje ile ülkede yerli cins büyükbaş hayvan kıtlığı önlenecek ve yerli gri ırklar üretime geçecek. Balıkesir’den tüm ülke. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, bölgedeki hayvanların kanının tazelenmesi amacıyla Havran’da uygun koşulları sağlayan 6 üreticiye ortalama 550 kilogram ağırlığındaki gri ırkları bağışladı.

MEYVE FİDELERİ DEPREM ÜRETİCİLERİNDEN TEDARİK EDİLİYOR

Ayrıca bölgede geçimini meyvecilikten sağlayan çiftçilere toplam 6 bin badem ve bin limon fidanı dağıtıldı. Hatay’da depremden etkilenen üreticilerden meyve fidanı temin eden Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen üreticilere de destek sağlıyor.

BÖLGEDEKİ TÜM HAYVANLARIMIZIN VERİMLİLİĞİ ARTACAK

Havran; Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Kaz Dağları ve Madra Dağı eteklerinde tarım ve hayvancılık açısından oldukça verimli bir ilçe olduğunu belirtti. İlçemizin kırsal mahallelerinde gri ırk hayvancılık yaygın olarak yapılmaktadır. Bulunduğu coğrafyada maliyeti en az olan ve topraktan beslenebilen bir ilaç. Ülkemizdeki en lezzetli et türlerinden biridir. Çünkü oksijen ve suyun bol olduğu dağlarımızda kekik ve diğer şifalı bitkilerle beslenir. Yıllar geçtikçe gri ırklarımız kanları yenilenmediği için küçülmeye başladı. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’dan da destek istedik. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde il ve ilçe tarım müdürlüklerimizle birlikte gri ırk geliştirme projemize başladık. Gelecekte bu kan değişimi bölgedeki tüm hayvanlarımızın verimliliğini artıracaktır. Ayrıca meyve fidanları da dağıtıldı. Üreticilerimize verdiği destekten dolayı Başkanımız Yücel Yılmaz’a teşekkür ediyorum.” söz konusu.

BALIKESİR’İN PROJELERİ DİĞER İLLERE ÖRNEK OLARAK GÖRÜLÜYOR

Boz cinsin çok değerli ve milli bir ürün olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, şunları söyledi: Gri ırk dışında yerli sığır ırkımız bulunmamaktadır. O nedenle bu projeyle Balıkesir Havran’da gri ırkı geliştirerek tüm Türkiye’ye ulaşacak konuma getireceğiz. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz ile 46 büyük projeyi yürütüyoruz. Havran’da Peynir Pazarı kuruyoruz. 3-4 ay sonra açılacak. Geçtiğimiz ay İl Müdürleri Toplantısını gerçekleştirdik. Bakanımız Balıkesir’de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirdiğimiz projelerden dolayı teşekkür ederek diğer illere örnek teşkil etti.” söz konusu.

YÜCEL YILMAZ VİZYONUYLA TARIM VE HAYVANCILIK HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de tarım ve hayvancılığa en çok destek veren belediye olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Mehmet Birol Şahin, şunları söyledi: Gri ırk geliştirme projesi kapsamında kuracağımız tesis, büyükbaş hayvan üretiminde hem şehir hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Havran meyvecilikte de oldukça güçlü bir ilçedir. Bu nedenle üreticilerimize badem ve limon fidanı dağıtıyoruz. Bu fidanları Hatay’daki depremden etkilenen üreticilerimizden temin edip onlara da destek oluyoruz. Önderimiz Yücel Yılmaz’ın ortaya koyduğu vizyonla Balıkesir’de tarım ve hayvancılık her geçen gün gelişiyor, üreticilerimiz daha fazla kazanç elde ediyor.” söz konusu.

haber-elbistan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu