Ekonomi

Narenciyede kalıntı sorunu olmayacak

İZMİR (İGFA) – Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Yardımcısı Önder Hayrettin Çınar, Ürkmez, Gümüldür ve Seferihisar’ı kapsayan bölgenin İzmir’de narenciye üretimi ve ihracatının merkezi olduğunu, tortu konusunun da ele alındığını bildirdi. Üreticilerin Akdeniz Meyve Sineği tuzaklarını en verimli şekilde kullanmaları sayesinde. Her zaman birlikte üstesinden gelebileceğimize işaret etti.

Yaş meyve sebze sektöründe şu anda en değerli iki konunun kalıntısız ve kaliteli üretim olduğunun altını çizen Uçar, “Kalıntı sorununu biyoteknik çaba prosedürleriyle aşacağımıza inanıyoruz. Temmuz ayının ısınmasıyla birlikte sinek popülasyonunda artış oluyor ve bu tuzakları kullanmanın değeri artıyor. Ülkemize net döviz girdisi sağlayan tarım ürünlerinden biri de narenciyedir. Ülkemizi narenciye ihracatında daha uygun yerlere getirmek için mevcut pazarlarımızı kaybetmemek ve Uzakdoğu gibi yeni pazarlara yelken açabilmek için kalıntı konusu kritik bir değere sahip.”

Uçaklar, sahada son derece koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olcaş, Satsuma mandalinasının 150 bin tonluk üretimiyle Türkiye için önemli bir katma değere sahip olduğunu belirterek, “Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Çalışma ile doğayla iç içe kaliteli ve pahalı eserler üretilecek. -dost ve çevreci anlayış.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu