Haber

Muhsin Yazıcıoğlu davasındaki beraat kararı temyizde bozuldu

Kahramanmaraş’ta 25 Mart 2009’da düşen helikopterde Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin ölümüne ilişkin Sivas Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada eski yerel televizyon muhabiri Emra Kara tanık olarak dinlendi.

Kara, yaptığı açıklamada “Kaza günü İsmail’le hiç karşılaşmadım.”dedim.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, Emra Kara’nın helikopterin düştüğü gün İsmail Güneş ile görüştüğünü iddia ederek kabahat davası açtı.

Konuşma algılandı

Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada HTS kayıtlarına göre 25 Mart 2009’da Emra Kara ve İsmail Güneş’in ortasına düşen helikopterde toplam 11 dakika 34 saniye ile 16 telefon görüşmesi yapıldığı belirlendi. .

Soruşturma sonunda yalan ifade verdiği için Kara hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Dava devam ederken, adliye savcısının talebi üzerine Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu (BTK) tarafından mahkemeye gönderilen raporda, aramanın ödendiği belirtilirken, görüşmede başarılı olduğu izlenimi yaratan kayıtlar yer aldı. 2 numaranın ortası raporlara yansıdı ancak başarılı bağlantı için üs ve karşı üs kayıtlarından doğrulama yapılması gerekiyordu. belirtildi.

beraat

Emra Kara ise savunmasındaki tezleri reddettiğini, İsmail Güneş ile görüşmediğini ve HTS kayıtlarını kabul etmediğini belirterek, çelişkili ifadeleriyle dikkat çekti. Davanın duruşmalarının ortasında konuşma yapılmadığı ve görüşmeleri sırasında telefonun çalmadığı veya ses duyulmadığı yönünde ifadeler veren Emra Kara, 14 Eylül 2022’de beraat etti.

Temyiz beraat kararını bozdu

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, beraat kararının usule ve hukuka aykırı olduğunu öne sürerek Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurdu. Belgeyi inceleyen 7’nci Ceza Dairesi, beraat kararını bozarak dosyayı Sivas 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Bozma kararının gerekçesinde Emra Kara’ya aramaları ücretli yapıp yapmadığı ve neden aradığı sorularak sözlerindeki çelişkinin giderilmesi gerektiği belirtildi.

7’nci Ceza Dairesi’nin bozma kararıyla ilgili olarak, incelemenin tüm tezleri ve savunmaları karşılayacak ve tam bir vicdani kanaate ulaşmayı mümkün kılacak biçimde özel ve teknik bilgi gerektirdiğine dikkat çekildi:

“Dosya, telekomünikasyon alanında uzman 3 kişilik bilirkişi heyetine sunulur ve bilirkişi heyeti raporun düzenlenmesi için teknik kayıt, bilgi veya belgenin belgeye getirilmesi gerektiğini bildirirse, ilgili tüm belgeler eklenir. belgeye ve davalının kullandığı GSM limiti ile merhum İsmail Güneş’in kullandığı GSM sınırının buluşması.İki görüşme arasında başarılı bağlantı izlenimi yaratan kayıtlar için mevcut görüşme sürelerinin her biri farklıdır. karşı tarafın ücretli aramayı kabul etmemesi veya davete cevap vermemesi durumunda sanık Emra Kara ile 25 Mart 2009 tarihinden sonra 26 ve 27 Mart 2009 tarihlerinde görüşme kaydının bulunduğu, Olay tarihi, merhum İsmail Güneş’in ortada olup olmadığı, HTS kayıtlarının telefon açılmasa bile arama yapılmış gibi görünüp görünmeyeceği, iletişimde belirtilen sürenin olup olmadığı t HTS kayıtlarında kullanılan GSM sınırının ortasında hayatını kaybeden sanık Emra Kara ve İsmail Güneş’in kayıtları, karşı tarafın aramaya cevap vermesi veya başka bir şekilde olması halinde ortaya çıkacak. Yukarıda belirtilen tüm yönleri karşılayacak şekilde ayrıntılı ve gerekçeli bir bilirkişi raporunun ardından, belgede yer alan tarafların avukatlarının savunmaları ile sanık ve müdafiinin davayı etkileyecek bir unsurun bulunup bulunmadığına ilişkin mütalaaları alınır. toplantıların süresine neden olduğu ve davete icabet edilmeksizin taraflar arasında bir görüşme süresi tesis etmenin bilimsel ve teknik olarak mümkün olup olmadığı belgede belirtilir. Bütün deliller bir arada değerlendirilmiş ve sonuca göre sanığın jenerik durumunun değerlendirilmesine ve tespitine ihtiyaç duyulmadan eksik inceleme ile yazılı karar verilmesi uygun görülmüştür.

omerlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu