Haber

Kılıçdaroğlu: İktidara geldiğimizde Atatürk Havalimanı’nı uzay çalışmalarının merkezi yapacağız

Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Atatürk Havalimanı ile ilgili yeni bir görsel paylaştı.

Kılıçdaroğlu, görüntüde, göreve geldikten kısa bir süre sonra Atatürk Havalimanı’nı uzay çalışmalarının merkezi yapacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

“Merhaba değerli halkım, izninizle bugün gençlere seslenmek istiyorum. Bugün hayatımın en büyük projelerinden birini gençlere duyuracağım. hepimizin kalbi.

Birçoğunuz bu havalimanını yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde kullandığımız, sevdiklerimizle vedalaştığımız, onları selamladığımız anılarla dolu bir yer olarak hatırlıyorsunuz. Ancak eski adı Yeşilköy Meydanı olan Atatürk Havalimanı, Türk havacılık tarihinde çok değerli bir yere sahiptir. Yeşilköy’ün kökleri 1911-12’de kurulan teyyare okuluna kadar uzanıyor.

Türk havacılığının öncüleri, Milli Mücadele kahramanları, Vecihi Hürkuşlar, Ahmet Ali Çelikteller, Mehmet Fazıl Beyler ve niceleri… Hep Yeşilköy teyyare okulunda eğitim gördü. Adını propaganda için kullandıkları insanların büyüdüğü o okulu yıktılar. Yeşilköy, vatan savunmasının en temel unsurlarından biri olan Türk havacılığının ve hava kuvvetlerimizin doğup büyüdüğü yerdir.

Denizler böyle bir yerin izini sürdü. Diğer pistleri de kendilerine özel hava alanı olarak kullanıyorlar. Ne, vatan değil mi? İnsanları kov, havaalanını kendin için ele geçir. Şimdi gelelim bu üzücü tabloyu kökten değiştirecek olan müjdeli habere.

Düşünmeye devam ettim; Atatürk yaşasaydı nasıl olmasını isterdi? Atatürk’ün havacılık vizyonu nasıl olurdu? Atatürk her zaman ileri görüşlüydü. Atatürk bir vizyonerdi. Türk milleti için hep daha iyisini ve daha fazlasını istedi. Atatürk bugün yaşasaydı havacılıktan sadece uçaktan ne anlardı? Tabii ki değil. Önümüzdeki yüz yıl için hazırlanıyordu. Elon Musk, uzayı tek başına kolonileştirmeye cesaret edemezdi.

Onun vizyonu doğrultusunda tam olarak bunu yapacağız. BEN İktidara geldikten sonra Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapacağız. . Geleceğin göklerde olduğunu bize öğreten Atamızın adını taşıyan bu merkez, havacılık ve uzay sanayimizin dinamosu olacak.

Peki bunu kiminle yapacağız gerçekten çok değerli ve sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başta ABD olmak üzere dünyaca ünlü Sierra Nevada firmasının sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile yapacağız.

Uzay meraklıları bilir. Özmen ailesinin yönetimindeki SNC, NASA’nın en değerli projelerinde kritik işler ve hizmetler geliştirmiş, dünya havacılık devi Amerika Birleşik Devletleri’nde milyarlarca dolar değerinde bir şirkettir. Amerikalılar çocuklarımızdan, beynimizden bu şekilde yararlanıyorlar. Onlarla konuştum ve bunu yapmaya davet ettim. Kendi servislerimizi geliştireceğiz. Bunu bu pislik içinde yapacağız.

Benim bir hayalim daha var. SNC şirketi aynı zamanda uzayda yaşam alanları da inşa ediyor. Bu habitatlarda araştırmalar yapılıyor. Örneğin uzayda kanser araştırmaları yapılıyor. Hayalim Canan Dağdeviren ve Eren Özmen’in Türkiye için bu konuda birlikte çalışması.

Canan Dağdeviren ile MİT’te tanıştım ve görüştüm. Google’da da mutlaka arayın. Göreceksin, sen de tanıyacaksın. Büyük şeyler yapacağız. Büyük ve güzel işler yapacağız değerli halkım. Bu şampiyonlar ligi Türkiye için çalışacak. Atatürk’ün size emanet ettiği bu topraklarda bunu sizler için yapacağız genç arkadaşlarım. Unutma, senin için yapacağız. Bu saldırı ile ülkemizde beyinlerin yurtdışına gitmesini sağlayacağız, aksine beyin göçünün kıvılcımını başlatmış olacağız.

İlginç bir bilgi ile bitirelim. SNC’nin geliştirmekte olduğu en kritik ürünlerden biri olan rüya kovalayan uzay mekiği, 2015 yılında ‘MARSLI’ sinemasında kullanıldı. Türkiye’nin kendi rüya kovalayanları olacak.”

kepezajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu