Haber

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nijer’deki Darbeden Umutlu Ama Gerçekçi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Nijer’deki askeri darbeden anayasal düzene dönüş konusunda “hala umutlu” olduklarını belirterek, “Ama biz de çok gerçekçiyiz.” söz konusu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Miller, Nijer’de “farklı bir sonuca ulaşmak için” diplomatik yolları denemeye devam ettiklerini belirterek, mesken hapsinde tutulan “Nijer Devlet Başkanı Mohammad Bazum’un serbest bırakılmasını ve halkın göreve başlamasını umduklarını” ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Hala umudumuz var ama aynı zamanda çok gerçekçiyiz” dedi.

Miller, Victoria Nuland’ın 7 Ağustos’ta Nijer’deki askeri darbenin liderleri, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Siyasi İşler Müsteşarı ile yaptığı görüşmelere atıfta bulunarak, üst düzey diplomatın muhataplarına “olacağını net bir şekilde ilettiğini” söyledi. anayasal düzene dönmemenin sonuçları”.

“Cunta liderlerine, anayasal düzene dönmezlerse, onlara yaptığımız yardımın sonuçlarına katlanacağını açıkça belirttik. Onlara sağladığımız yüz milyonlarca dolarlık yardım, adım atmaya hazır değil. Çünkü biz demokrasiye dönüşü sağlamaya çalışıyoruz” dedi. sözlerine yer verdi.

Nijer halkının anayasal düzene dönüşü desteklediğini belirten Miller, “Bu nedenle baskı yapmaya devam edeceğiz” dedi. söz konusu.

Nijer’de darbe

Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı unsurlar tarafından gözaltına alındı ​​ve o akşam ordu, iktidarı ele geçirdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Omar) Tchiani, 28 Temmuz’da Ulusal Vatanı Koruma Kurulu (CNSP) olarak adlandırılan cuntanın liderliğini üstlendi ve geçiş hükümetinin başına geçti. ??

haber-beydag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu