Teknoloji

Fiyatı cebinizi acıtıyor: Apple Vision Pro siparişleri tükendi

Apple, geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen WWDC geliştiriciler konferansında karma gerçeklik kulaklığı Vision Pro’yu resmi olarak tanıttı.

Çevreyle etkileşim açısından şimdiye kadar piyasaya sürülen en gelişmiş gözlüklerden biri olan Apple Vision Pro, 3.500 dolara satılacak.

Apple Vision Pro ön siparişe sunuldu

Apple’ın merakla beklenen karma gerçeklik gözlükleri Vision Pro geçtiğimiz haftalarda resmi olarak ön siparişe açılmıştı.

2 Şubat’ta satışa sunulması beklenen Vision Pro, yaklaşık 3.500 dolar fiyatla ön siparişe açıldı.

Ön siparişe açıldıktan bir süre sonra 256GB kapasiteli Vision Pro’nun teslim süresinin mart ayına kaydığı görüldü.

Daha sonra 512GB ve 1TB versiyonlarının teslimat tarihleri ​​de öne çekildi.

Stoklar çoktan tükendi

Apple’ın tedarik zinciri uzmanı olan TF International Securities analisti Min-Chi Kuo, daha önce şirketin ön sipariş envanteri ve nakliye süresine göre 160.000 ila 180.000 Vision Pro sattığını tahmin etmişti.

MacRumors ise şirketin ön siparişlere başladığı günden bu yana 200 bin adet Vision Pro sattığını ve stokların tükendiğini iddia etti.

Apple’ın Vision Pro için son 10 yılın en büyük donanım lansmanını yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Ön sipariş şartları

Vision Pro’ya ön sipariş vermek için bireylerin, Face ID kullanarak kimlik doğrulaması yapabilecekleri bir Apple cihazını yanlarında bulundurmaları gerekecek.

Aynı zamanda Vision Pro kullanmak isteyen ve numaralı lens kullanmak isteyen kişilere özel numaralı lensler de üretilecek.

Bu lenslerin üretilebilmesi için müşterilerin birkaç soruyu yanıtlayarak reçetelerini sisteme yüklemeleri gerekecek.

Önceki raporlar, Apple’ın bu yıl için yaklaşık 500 bin adet Vision Pro satışı beklediğini söylüyordu. Bu hedefin piyasa koşullarına göre oldukça düşük olduğunu söylemeliyiz.

2024’ün en değerli Apple ürünü

Karma gerçeklik kulaklığının Apple açısından 2024 yılının en dikkat çekici ve değerli ürünü olacağı yönünde görüşler dile getiriliyor. Ürünün yıl boyunca küresel pazarlarda satışa sunulması bekleniyor.

Türkiye’de fiyatı ne kadar olacak?

Apple Vision Pro’nun Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı. Ancak 3.500 doların üzerindeki vergiler de eklendiğinde cihazın fiyatının yaklaşık 200 bin TL’ye ulaşması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu