Haber

Dünya Kentleri Zirvesi 31 Ekim’de Üsküdar’da yapılacak

Dünya Kentleri Tepesi 31 Ekim’de Üsküdar’da olacak

BM HABITAT ŞEHİRLERİ GÜNÜ TIRMANIŞI DÜNYADA İLK DEFA BİR İLÇEDE DÜZENLENECEK

ZİRVE 31 EKİM’DE EMİNE ERDOĞAN HANİMEFENDİ’NİN SELAMLARI İLE YAPILACAK

140 ÜLKENİN DEVLET VE BELEDİYE LİDERLERİ ÜSKÜDAR’DA BULUŞACAK

ZİRVENİN ANA GÜNDEMİ “SIFIR ATIK” OLACAK

 

Üsküdar Belediyesi, Birleşmiş Milletler Habitat Dünya Şehirler Günü zirvesini bir ilke imza atarak dünyanın önde gelen şehirlerinin çoğunu geride bırakarak Üsküdar’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bugüne kadar dünyanın önde gelen büyükşehirlerinde gerçekleştirilen seferin ilki bir ilçede yapılacak. Zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katılacak.

Geri sayımın zirvesinde Üsküdar’ın çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenlenecek. Birleşmiş Milletler Dünya Şehirler Günü Zirvesi Emine Erdoğan’ın destek ve himayesinde gerçekleştirilecek. 140 ülkeden devlet liderleri, belediye başkanları ve şehir planlama uzmanları İstanbul Üsküdar’da buluşacak.

 

Dünyada şehirciliğin en değerli zirvesi Üsküdar Belediyesi, Dünya Şehirler Günü Zirvesi Ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en değerli şehirlerinin ardından Tepe, bu yıl ilk kez Üsküdar’da ilçe belediyesi olarak yapılacak. 31 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecektir. Zirveye 140’ı aşkın ülkeden devlet liderleri, bakanlar ve şehir yöneticileri katılacak.

Zirvenin Ana Teması ‘Sıfır Atık’ Olacak

Zirvenin ana teması , ”Sıfır atık” olacak. Bir diğer önemli konuya gelince; “Herkes için Sürdürülebilir Kentsel Geleceğin Finansmanı”gelecek . Bu temalar kapsamında sıfır atık, sıfır atığın sürekliliği, kentsel gelişimin finansmanı, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması, sürdürülebilir ulaşım ve altyapı, toplumsal uyum ve kapsayıcılık gibi konular ele alınacak. Tepe, Birleşmiş Milletler, hükümetler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri gibi farklı departmanlardan katılımcıların fikir ve deneyimlerini paylaşacağı bir platform oluşturacak.

Emine Erdoğan Zirveye Ev Sahipliği Yapıyor

Zirvenin Türkiye’ye getirilmesinde önemli rol oynayan Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen zirveye Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ev sahipliği yapacak. Dünya Şehirler Günü Zirvesi, dünya şehirlerinin ilk kez tek bölgede buluşacağı tarihi bir etkinlik olacak. Tepe Üsküdar’ın çeşitli yerlerinde düzenlenecek.

Hilmi Türkmen: ”Çok heyecanlıyız!”

31 Ekim 2023 tarihinde İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak Habitat Dünya Şehirler Günü etkinliğine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Hilmi Türkmen, “Bu özel etkinlik, temel sorunları örnek analiz ve analizlerle çözen şehirlerin değerinin vurgulanması için bir fırsat sunuyor. dünya için sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak.” . İstanbul Üsküdar Belediyesi olarak sürdürülebilir kentleşme hedeflerimize ulaşmak için kararlılıkla çalışıyor, şehrimizi daha yaşanabilir ve kapsayıcı hale getirmek için büyük adımlar atıyoruz. Dünya Şehirler Günü, şehirlerimizin geleceği için önemli bir platform oluşturuyor ve biz de deneyimlerimizi ve başarılarımızı bu platformda paylaşmak istiyoruz. “Bunun ötesinde dünyanın birçok ülkesinden devlet adamlarının ve büyükşehirlerin üst düzey yöneticilerinin katılacağı zirvede yapılacak deneyim paylaşımını ülkemiz adına çok değerli buluyoruz” dedi.

Üsküdar Tarihi Mekanlarını Sergileyecek

Bu tema doğrultusunda kentsel gelişimin finansmanı, iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması, sürdürülebilir ulaşım ve altyapı, sosyal uyum ve katılım gibi konular tartışılacak. Etkinliklere Birleşmiş Milletler, hükümetler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri gibi farklı altyapılardan katılımcıların katılması bekleniyor. İki gün sürecek tepe ve etkinliklerde Üsküdar’ın değerli tarihi ve özel mekanları kullanılacak. Zirveye gelen yüzlerce yönetici Üsküdar’ı ve İstanbul’u yakından tanıma fırsatı bulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

buca-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu