Haber

Dilan ve Engin Polat’a Operasyonda Yeni Gelişme: Gözaltı Sayısı Arttı, 350 Tabanca Mermisi Bulundu

Hakkında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla soruşturma başlatılan Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik gece operasyonunda, Gözaltına alınanların sayısı 17’ye çıkarken, 13 şüphelinin arandığı belirtildi.

Şüphelilerin 4 gün boyunca polis merkezinde kalacağı ve son ifadelerin Engin Polat ve Dilan Polat’tan alınacağı öğrenildi.

Dilan Polat ve Engin Polat’ın sosyal medyadaki paylaşımlarıyla gündeme gelen iddiaların ardından MASAK tarafından yürütülen soruşturmanın ardından mal varlıklarına el konuldu.

MASAK, eşleriyle iş yaptıklarını ve fabrika sahibi olduklarını iddia eden Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin hesaplarını inceledi.

MASAK ön raporuyla Polat çiftinin birinci derece yakınlarının hesaplarına, tasfiye halindeki 3 şirketten sözde ticaret yapıldığını gösteren sahte faturalar kesildi.

Bu şirketlerden hesaplara 200 milyon lira para girdiği, söz konusu paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında aktarıldığı ve son olarak Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul adlı şirkette toplandığı, bu paranın da gerçek para olduğu belirlendi. Bu parayla mülk ve birçok araç satın alındı.

Ekipler, incelemelerin ardından gece geç saatlerde aralarında Engin Polat, Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Kürşat Polat, Sezgin Polat’ın da bulunduğu Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da İstanbul merkezli toplam 43 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. ve Ahmet Gün. 14 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyona ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Polat çiftinin evinde yapılan aramalarda tapu ve faturaların da aralarında bulunduğu 80 sayfalık belge ele geçirildi.

Kaçak şirket ortağı Zümrüt Yerebakan’ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe’nin evinde 1 hard disk ve 350 mermi, Ahmet Gün’ün evinde ise 120 bin lira, 36 hesap özeti ve 1 dizüstü bilgisayar ele geçirildi. .

Ayrıca soruşturma sırasında 13’ü Polat ailesinden olmak üzere toplam 41 şüpheli ve 27 şirketin tüm mal varlıklarına karşı tedbir alındığı öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınanların sayısı 17’ye yükseldi. Gruplar, firari 13 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, gözaltındaki şüphelilerin polis merkezindeki işlemleri devam ediyor.

Şüphelilerin 4 gün boyunca polis merkezinde kalacağı ve son ifadelerin Engin Polat ve Dilan Polat’tan alınacağı öğrenildi.

haberserik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu