Haber

Ohio nitrojen gazıyla infaz yapılmasına izin verecek yasa tasarısını sundu

ABD’nin Alabama eyaletinde Kenneth Smith’in ilk kez nitrojen gazıyla idam edilmesinin ardından Ohio eyaleti yetkilileri de aynı infazın yapılmasına olanak sağlayacak bir yasa tasarısı sundu.

Alabama eyaletinde 1988 yılında işlenen bir cinayette ‘kiralık katil’ olduğu gerekçesiyle idam cezasına çarptırılan 58 yaşındaki Kenneth Eugene Smith’in idamı, ilk kez uygulanan prosedürle 25 Ocak’ta gerçekleştirildi. Yüksek Mahkeme bunu onayladıktan sonra Smith’e nefes almayı bırakana kadar maske aracılığıyla nitrojen gazı verildi. İlk kez uygulanan prosedürün ardından Ohio Eyaleti Başsavcısı Dave Yost, temsilciler Phil Plummer ve Brian Stewart dün yaptıkları basın toplantısında, infazların nitrojen gazıyla yapılmasını öngören yasa tasarısını eyalet parlamentosuna sunduklarını duyurdular.

“ALABAMA AZOT’U BAŞARIYLA KULLANDI”

Eyalet temsilcisi Phil Plummer dün düzenlediği basın toplantısında yeni idam cezası tasarısı hakkında şunları söyledi: “Bugün, Ohio’nun 5 yıllık infaz gecikmesine son verebilmesi ve ailelere adalet sağlayabilmesi için alternatif bir idam cezası yöntemine izin verecek bir yasa tasarısı sundum. Başsavcı Dave Yost ve “Bu çabaya verdikleri destekten dolayı Brian Stewart’a teşekkür etmek istiyorum.”

Ohio Eyaleti Başsavcısı Dave Yost, 25 Ocak’ta nitrojen gazıyla idam edilen Kenneth Smith hakkında şunları söyledi: “Alabama, idam sırasındaki bir mahkûmu idam etmek için nitrojeni başarıyla kullandı. Belki de yaygın olarak bulunabilen ve üretimi kolay olan nitrojen, bu çıkmazı kırabilir.” öldürücü enjeksiyon için ilaç bulamıyorum.” “Yaşlılıktan ölme riski, aldıkları cezadan daha fazladır” dedi.

İdam cezasına ilişkin veri ve analiz sağlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Ölüm Cezası Bilgi Merkezi’ne göre, Ohio’da şu anda 129 kişi idam cezasına çarptırıldı.

cinarcik-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu