Haber

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: “Seçime sırtımda hançerlerle girmek zorunda kaldım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu (CHP), “Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimi söz konusu olduğunda hepinizin bildiği gibi masadan kalkıp tekrar masaya dönenler oluyor. Ben düşünmüyorum” dedi. Çok detaya girmek istiyorum ama şunu söyleyeyim, sırtımda hançerlerle seçime girmek zorundayım.” “Ben kaldım” dedi.

Ankara Spor Salonda başlayan CHP 38. Olağan Kurultayı’nda yeniden genel başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, salonda delege ve üyelere hitap etti. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ittifak ortaklarıyla iyi bir ilerleme kaydettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı aday seçimine gelindiğinde ortakları tarafından sırtından bıçaklandığını söyledi.

“Kuruluşunuzun bu 7 noktayı Türkiye’nin her yerinde dile getirmesini istiyorum.”

CHP’nin tüm kurultaylardan güçlenerek çıktığını belirten Kılıçdaroğlu, “7 madde halinde Türkiye’nin resmini bilgilerinize sunacağım ve teşkilatımdan bu 7 maddenin Türkiye coğrafyasının her yerinde seslendirilmesini istiyorum. Öncelikle bu şartlarda. Bugün içindeyiz, Anayasa fiilen askıya alındı.Demokratik, laik, sosyal Türkiye’de hukukun üstünlüğü artık çalışmıyor.İkincisi, ‘saray devleti’ iflasla karşı karşıya.Kuvvetler ayrılığı ilkesi fiilen sona erdi. Üçüncüsü, yoksulluğu yaymak, derinleştirmek ve milyonları yardıma muhtaç hale getirmek saray devletinin politikası haline geldi. Yoksulluğun kabul gören bir kültür haline gelmek üzere olduğunu üzülerek görüyoruz. Yoksulluğun meşrulaştırılması eşitsizliklerin de meşrulaştırılmasına yol açıyor. sosyal devlet anlayışına aykırıdır ve sıradan vatandaşın her vatandaşın hakkını talep etmesini engeller.Yoksulluğu kabul etme kültürünün iktidar tarafından yavaş yavaş oluşturulduğunu bilmemiz gerekir. Türkiye’yi öyle bir noktaya getirdiler ki, bireysel yasadışı zenginleşme hayranlıkla izlenebilecek bir başarıya dönüştü. Dört, Türkiye adeta yarı açık bir cezaevine dönüştü. Gazeteciler görevlerini yapamıyor. Bu kongremizde şu anda tutuklu bulunan Tolga Şardan, Can Atalay, Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Tayfun Kahraman, Çiğdem Batar ve Barış Pehlivan’a selamlarımızı gönderiyoruz. Selamlar demokrasi kahramanları. Beş, iktidarda kalabilmek için her türlü darbeyi ve sahtekarlığı yapmak sarayın meşru politikası haline geldi. Altıncısı, ülkenin dış politikası fiilen iflas etmiş durumda. Kan denizine dönüşen Filistin’de bile Türkiye’nin bu konuda söz hakkı yok. Bir dönem Ortadoğu’daki bütün sorunların çözümü Türkiye’ydi. Herkes Türkiye’ye gelir, sorunlarımızın çözümü için başvururdu. Türkiye yanlış dış politikasıyla bu şansı kaybetti. Yedi, yanlış dış politikanın bedeli olarak Türkiye bir mülteci deposuna dönüştürüldü. Paraya çevrildi. Türkiye’nin 85 milyon insanı mülteci deposu olarak Avrupa’ya, Avrupalılara satıldı. Gittiğiniz her yerde bunu açıklamanız gerekiyor. Bu 7 madde masanın bir tarafıdır. “Çok acı ama bu bir gerçek” dedi.

“Seçime sırtımda hançerlerle girmek zorunda kaldım”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 parti olarak büyük bir mesafe kat ettiklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçimine gelindiğinde hepinizin bildiği gibi masadan kalkıp tekrar masaya dönenler oluyor. fazla detaya girmek istemiyorum ama şunu söyleyeyim sırtımda hançerlerle girmek zorunda kaldım seçime nazım ustanın söyledikleri Biz böyle ateş ve ihanet gördük ama vazgeçmedik, yaptık Çökmedik değil, çalıştık, bütün komplolara, yalanlara, sahtekarlıklara rağmen, beşli çetelere rağmen, vatandaşlık verilen milyonlarca mülteciye rağmen, saray devletinin harcadığı milyarlarca dolarlara rağmen, valilere, kaymakamlara, bürokratlara rağmen. Saray devleti çalıştık, pes etmedik, yıkılmadık, boyun eğmedik, boyun eğmedik, doğru yola gidenlerin yükünün acı olduğuna inandım, yükümüz acıydı, üstelik bizim de Hançerlerin yükü ağırdı ama beni asıl üzen sırtımdaki yük değildi arkadaşlar. Sırtımdaki hançerlerdi. Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes bile alamadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dile getirenler uzun süredir değişim söylemini dile getiriyor. Değişmeyenler onlardı. Ama seçimden sonra ilk yaptığım şey onları değiştirmek oldu. Aklı olan herkesin bilmesi gereken bir gerçek var. “Değişmeyen tek şey değişim değil, değişim hayatın kendisidir” dedi.

“Eğer Sayın Kemal’in yol arkadaşı olacaksanız, Sayın Kemal’i sırtından bıçaklamayacaksınız.”

Yanında yürüyenlerin kendisine ihanet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Başka partilerin Sayın Kemal’in yol arkadaşı olmak için Cumhuriyet Halk Partisi’ni tasarlamalarına izin vermeyeceksiniz. Kimin neyi beklediğini çok iyi biliyorum. Ben de çok iyi biliyorum.” Cumhuriyet Halk Partisi ne kadar kafa karıştırıyor ama unuttukları bir şey var.” Bir şey var. Bu kuruluş 100 yıllık bir kuruluşun çimentosudur ve bu kuruluş Türkiye’nin çimentosudur. Sayın Kemal’in yol arkadaşı olmaktan paramiliter gruplardan korkmayacaksınız. SADAT’ın kapısında duracaksınız, meydan okuyacaksınız. Ben meydan okudum. İki oğlu ve eşi öldürülen Emine Şenyaşar’ın dosyası hep gizli tutulurken sen Şanlıurfa’ya gideceksin. Emine Şenyaşar’ı koruyacaksınız. Hakkı, hukuku, adaleti savunacaksın, onun dosyasını açtılar. Açmak zorunda kaldılar. Kemal Bey’in yol arkadaşı olmaya sadık kalacaksınız. Bay Kemal’in yol arkadaşı. “Eğer onun dostu olacaksan, Sayın Kemal’i sırtından bıçaklamayacaksın” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu