Yaşam

Gülse Birsel’den Burhan Altıntop İtirafı

Avrupa Yakası, Palavra Dünya ve Jet Sosyete dizilerinin senaristi ve başrol oyuncusu Gülse Birsel, katıldığı programda dikkat çeken itiraflarda bulundu. Birsel, Avrupa Yakası ile ilgili yaptığı itirafta, “Artık Burhan Altıntop ve Aslı’ya yazabileceğim bir hikaye yok” dedi. Burhan karakterinin farklı bir proje olması için çok teklif geldiğini söyleyen Birsel, bunu neden yapmadığını yanıtladı.

“Kapıyı, Bacayı Kırdık”

Başarılı senarist ve oyuncu Gülse Birsel şimdi de yeni filmi ‘Yılbaşı’ ile ekranlara dönmeye hazırlanıyor. 51 yaşındaki ünlü isim Birce Akalay geçtiğimiz günlerde; “Ülke olarak mizaha ihtiyacımız var, özellikle de kadın mizahına… Kadınların kafası farklı çalışıyor ya da biz çok detaycıyız” cümleleri hakkında konuşurken şu ifadeleri kullandı:

Muhtemelen 15-20 yıldır kırılmış gibi hissediyorum. Böylece kapıyı ve bacayı kırdık. Ayrıca çok güçlü kadın komedyenlerimiz var. Kadın komedyenle bir sıkıntımız olmadı. Amerika’da bile bu konuda biraz daha haklı olduğumuzu söyleyebilirim. Bence bu fikir artık geçerli değil.

Gülse Birsel’den Burhan Altıntop İtirafı

Gülse Birsel son olarak Candaş Tolga Işık’ın programına konuk oldu. Bir dönemin ünlü dizisi ‘Avrupa Yakası’ ile ilgili Işık’ın sorularını yanıtlayan Gülse Birsel, “Avrupa Yakası’nı bitirdik. Altıncı sezonun 190. bölümünde sona erdi. Söyledim; ‘Artık Burhan Altıntop’a, Aslı’ya, şuna, şuna yazabileceğim bir hikaye yok. Engin ve ben çok yorulmuştuk. İlk biz olduk, kanal ne diyeceğini şaşırdı. Israr ettiler ama bizim yapmak istediğimiz başka şeyler de vardı. Aslında Avrupa yakası sonsuza kadar devam edebilirdi ama 190 tümen ihtişamıyla… Belki devam etseydik eski coşkumuz olmazdı.”

“Biz İzliyoruz Ama Seyircimiz İzlemiyor”

Birsel sözlerinin devamında “Platon Film arada bize dizi yazmamızı söyledi. Yazacağım dedim ve yazdım. Sonrasında Sinan Çetin onu unuttu. Programı kanala taşıdık. atv baktı dedi ki; Gülse, sana söylemeye kıyamayız ama bunu kimse izlemez. Bu çok AB grup işi. Çok tatlı bir iş, biz izliyoruz ama seyircimiz izlemiyor’ dediler. Sonra ‘Senin güzel aşkın için 7-8 bölüme gidelim’ denildi. Hemen 1.ligde birinci olduk” dedi.

Candaş Tolga Işık’ın “Burhan Altıntop’u ayrı bir proje olarak hiç düşündünüz mü?” Soruyu yanıtlayan Birsel, “Yapılabilirdi, biliyorsunuz yapımcılardan, yapımcılardan ve kanallardan çok talep var. Engin’le bunu defalarca konuştuk. Her seferinde bu noktaya geldik. Memnun kaldık. Artık bizi heyecanlandırmıyor. Burhan Altıntop için çok hikâye yazdım.”

Avrupa Yakası’nda başladığı dönemde Türkiye’de dizilerin 42-43 dakika olduğunu belirten Gülse Birsel, “Şimdiye kadar 350 bölüm yazdım. En son Jet Society’den yaklaşık 160 dakika televizyonda ayrıldım. Artık kalıcı bir hastalığa yakalanmama çok az zaman kalmıştı. Oradan başka bir dijital platforma geçtik ve son sezonu orada yaptık. En güzel yanı ise son sezonumuz” dedi.

Gülse Birsel kimdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu