Haber

İzmir’de Temettü Dolandırıcılığı Operasyonu: Holding Sahibi Çift Adliyeye Gönderildi

Aralarında holding çiftinin de bulunduğu, İzmir’de kurdukları holding şirketi ve ona bağlı ortaklıklar aracılığıyla kâr payı dağıtma vaadi vererek çok sayıda kişiyi dolandırmak suçundan yakalanan şüpheliler, “kurmak ve üye olmak” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. bir suç örgütünün üyesi olmak” ve “nitelikli dolandırıcılık”.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “nitelikli dolandırıcılık” soruşturması kapsamında İzmir, Tokat, Mersin, Ankara ve Adana’da eş zamanlı baskınlarda holding sahibi SO ve eşi SO’nun da aralarında bulunduğu 32 şüpheli gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri. Polis işlemleri tamamlandı.

İzmir’de 27 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak” ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla Karşıyaka Adliyesi’ne sevk edildi.

İzmir Mali Suçlar Şube Müdürlüğü binasından adliyeye sevk edilirken gazeteciler “Para nerede?” diye sordu. Soru üzerine SO, “Herkese parasını vereceğim, para aktif” dedi. söz konusu.

Farklı illerde yakalanan şüphelilerden 5’inin ifadesinin SEGBİS üzerinden alınacağı, hakkında yakalama kararı çıkarılan 1 kişi hakkındaki çalışmaların ise devam ettiği öğrenildi.

Mağdur olduğunu iddia etti

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan SO’nun, iş birliği yaptığı diğer şüpheliler aracılığıyla yatırım getirisi vaad ederek aralarında şirket çalışanlarının da bulunduğu yaklaşık 3 bin 100 kişiden para topladığı, dolandırıcılığa konu olan tutarın ise 5 bin 500 lira olduğu iddia edildi. milyar 123 milyon lira.

SO’nun açıklamasındaki suçlamaları kabul etmediği, dolandırıcılık yapmadığını iddia ettiği, holding şirketi ve iştirakleri aracılığıyla kar payı dağıtma vaadiyle 2 milyar 123 milyon lira topladıkları, 3 milyar lira da para topladıkları öğrenildi. holding şirketine aitti.

Açıklamada, içinde 5 milyar 123 milyon lira değerinde dijital para bulunan soğuk cüzdanın, holding bünyesinde siber güvenlik müdürü olarak görev yapan yeğeni SH tarafından yurt dışına kaçırıldığını iddia eden SO’nun, kendisinin de kaçakçı olduğunu iddia ettiği belirtildi. kurban.

Eşi suçlamaları kabul etmedi

Adana’da holding sahibi eşiyle birlikte yakalanan ve “suç örgütü kurmak” suçlamasıyla yakalanan SO, kendisinin de holdingin yöneticisi olduğunu ancak suçlamaları kabul etmediğini ve kocasının her şeyi yaptığını iddia etti. kararlar.

Operasyon

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “nitelikli dolandırıcılık” soruşturması kapsamında aralarında holding sahibi SO, eşi SO ve çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılırken, 29 kişi de gözaltına alındı. İzmir, Tokat, Mersin, Ankara ve Adana’da eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Yasa dışı yurt dışına çıkmaya hazırlandığı iddia edilen holdingin kurucusu ve sahibi SO ile eşi SO, ekipler tarafından Adana’da saklandıkları konutta yakalanırken, 3 kişi daha yardım ve terör suçundan gözaltına alındı. ikiliye yataklık ediyor.

Şüpheli SO’nun, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2017 yılında yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında üsteğmen olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden uzaklaştırılarak ihraç edildiği, emekli Tuğgeneral MRA’nın ise 2017 yılında açığa alındığı belirlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu