Haber

Hatay’da depremzedeler için farklı mesleklerden gönüllüler seferber oldu

Depremlerden etkilenen Hatay’ın İskenderun ilçesinde de afetzedelerin ihtiyaçları için gönüllüler seferber oldu.

Sanatçıdan doktoraya, çocuk gelişimciden kaynakçıya kadar farklı mesleklerden birçok gönüllü, depremzedelere bir nebze de olsa katkı sağlamaya çalışıyor.

Gönüllülerin ortasında sirk sanatçısı ve çocuk gelişim uzmanları çocuklarla ilgilenirken, diğer gönüllüler de depremzedelere yemek dağıtımından ilaç teminine kadar birçok görevde aktif rol alıyor.

“Erdal Bakkal” da tarlada

Bir televizyon dizisinde canlandırdığı “Erdal Bakkal” karakteriyle tanınan oyuncu Cengiz Bozkurt, eşinin memleketi Kahramanmaraş ile başladığı hayır faaliyetlerine İskenderun’da devam etti.

Yaklaşık 20 gündür deprem bölgesinde gönüllü olarak yardım faaliyetlerine katılan sanatçı Bozkurt, bağışçılar tarafından gönderilen çadırların kurulmasında ve erzak dağıtımında aktif rol aldı.

Güney Koreli gönüllü deprem bölgesinde

Depremin ardından Güney Kore’den gönüllü sağlık ekipleriyle İskenderun’a gelen ve çevirmenlik yapan 32 yaşındaki Jeong Hanui, çocuklarla da özel olarak ilgileniyor.

Erasmus eğitim programıyla geldiği İstanbul’da 2 yıl kalan ve Türk halkına olan sevgisiyle Türkçe öğrenen Hanui, beyin sarsıntısının yaralarının sarılmasına yardımcı oluyor.

Bursa’da sirklerde çalışan 25 yaşındaki sanatçı Ali Dündar, “yüzyılın felaketi”nin ardından işinden ayrılarak titreme bölgesine geldi.

Özel kostümleriyle çadır kentlere giden Dündar, çocuklara özel akrobatik gösteriler sunarak çocukların yüzünü güldürüyor.

habersultanhisar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu