Haber

Akfen Yenilenebilir Enerji, 3 Rüzgar Santralinden Toplam 696 Bin Dolar Karbon Kredisi Sattı

Akfen Yenilenebilir Enerji, 3 Rüzgar Santralinden Toplam 696 Bin Dolar Karbon Kredisi Satışı Yaptı

 

Akfen Yenilenebilir Enerji, çevresel sürdürülebilirliğe ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda 3 rüzgar santralinde (RES) önemli bir başarıya daha imza attı. Şirket, İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine karbon kredisi satışı yoluyla 695.825 dolar gelir elde etti.

 

Şirketin şu ana kadar gerçekleştirdiği karbon kredisi satışları toplam 1,54 milyon ton karbon emisyonunu dengeleyerek Türkiye ekonomisine yaklaşık 3 milyon dolar katkı sağladı.

 

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör, “Bu başarı, sürdürülebilir enerji yatırımlarımıza olan inancımızın bir göstergesi ve bu alandaki faaliyetlerimizi daha da güçlendirmek için kullanacağımız bir kaynaktır.”

 

700 MW gücünde olup, güneş, su, rüzgar gibi sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan üretim yapmaktadır. Akfen Yenilenebilir Enerji,Sürdürülebilir enerji üretimi ve çevresel etkilerin azaltılması konusunda çalışmalarını sürdürürken, Türkiye ekonomisine olumlu katkı sağlamaya devam ediyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji, 99 MW gücündeki Denizli Rüzgar Enerji Santrali, 51 MW gücündeki Hasanoba Rüzgar Santrali ve 30 MW gücündeki Kocalar Rüzgar Enerji Santrali (RES). çevresel sürdürülebilirliğe ve ekonomiye katkı sağlama hedefleri doğrultusunda önemli başarılara imza atmıştır. Şirket, İngiltere merkezli EOS Climate&Energykarbon kredilerinin şirkete satışıyla 695 bin 825 dolar gelir elde etti.

Akfen Yenilenebilir Enerji bugüne kadar neler başardı? karbon kredisi satışı toplamı 1,54 milyon tonkarbon emisyonlarını dengeleyerek Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyoruz. yaklaşık 3 milyon dolarlık katkıtedarik edilen.

 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK HEDEFLERİNE

TAAHHÜT EDİLMEYE DEVAM EDİYOR

 

Akfen Yenilenebilir Enerji, yerli ve yenilenebilir kaynakları kullanarak elektrik üretiminde öncü rol üstlenmektedir. Güneş, su ve rüzgar gibi saf güç kaynaklarını kullanarak toplam 700 MW kurulu güce sahip olan şirket, sürdürülebilir enerji üretimi ve çevreye olumsuz etkilerin azaltılması konusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin Çanakkale’de bulunan toplam 180 MW gücündeki üç rüzgâr santralinden sağladığı karbon kredisi satışları, şirketin bu alandaki adımlarını destekledi.

İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine yapılan bu satış, şirkete 695 bin 825 dolar gelir getirirken, Akfen Yenilenebilir Enerji’nin sürdürülebilirlik hedeflerine olan bağlılığını ve Türkiye ekonomisine katkısını da somut bir şekilde ortaya koydu.

 

“TÜRKİYE EKONOMİSİNE

“3 MİLYON DOLAR KATKI”

 

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör,Tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettikleri 700 MW kurulu güçle hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlama hedeflerini sürdürdüklerini kaydetti.

Güngör, “Bu kapsamda Çanakkale’de toplam 180 MW’lık rüzgâr santrali gücüyle yaptığımız karbon kredisi satışları, şirketimizin sürdürülebilirlik alanındaki başarısını ve Türkiye ekonomisine katkısını ortaya koyuyor. Bugüne kadar yaptığımız karbon kredisi satışlarıyla toplam 1,54 milyon ton karbon emisyonunu dengelemenin ve Türkiye ekonomisine yaklaşık 3 milyon dolar katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. “Bu başarı, sürdürülebilir enerji yatırımlarımıza olan inancımızın bir göstergesi ve bu alandaki faaliyetlerimizi daha da güçlendirmek için kullanacağımız bir kaynaktır.”dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

habercicekdagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu