Ekonomi

İzmir Ticaret Odası İş Sağlığı ve Güvenliği Faaliyetlerine Yönelik Sektörel NACE Kodu Aldı

İşyerinde iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önlenmesi amacıyla 2012 yılında 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile literatüre giren ‘Ortak Sağlık ve Güvenlik Birim Faaliyetleri’ İzmir 51. Meslek Komitesi’nde yer aldı. Ticaret Odası ve İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Komisyonu uzun yıllardır hem TOBB’da hem de TOBB’da. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde yapmış olduğu çalışma sonucunda sektörel NACE kodu almıştır.

İzmir Ticaret Odası 51’inci Meslek Komitesi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Komisyonu’nun uzun yıllardır hem TOBB hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı için üzerinde çalıştığı ‘Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Faaliyetleri’ onay aldı. sektörel NACE kodu. Bu gelişmenin sektör için çok değerli olduğunu belirten İzmir Ticaret Odası İş Sağlığı ve Güvenliği Çalışma Komite Başkanı ve 51. Mesleki Bilimsel ve Teknik Faaliyetler Küme Meclis Üyesi Çağlar Kalkan, “İş sağlığı ve güvenliği faaliyetleri, sektör için farklı NACE kodları altında tanımlanmıştır. Bu nedenle sektörel çalışmalar belli bir sıra içerisinde yapılamamıştır.Sektörde hizmet veren yetkili kuruluşlar olan Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri (OSGB) danışmanlık ve sağlık merkezleri gibi NACE kodlarında yer aldığı için temsil edilmiştir. ticaret odalarında farklı mesleklerde ve sektörel sorunlarını çözmek için bir araya gelemediler.”

“Yasanın revize edilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz”

İzmir Ticaret Odası olarak bir yılı aşkın süredir titiz bir çalışma yürüttüklerini vurgulayan Kalkan, “Sektör temsilcilerinin ortak paydada buluşmasını sağlayan bu başarı, sektörel hizmet kalitesinin yükselmesini sağladı. , bizi çok mutlu etti.Kurul olarak asıl amacımız 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun revizyonu.- İZMİR

haber-bozuyuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu