Haber

İTÜ enkaz altında kalan vatandaşlar için internetsiz uygulama geliştirdi!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili derinden etkileyen 7,6 ve 7,7 büyüklüğündeki depremlerin etkileri devam ediyor. Birçok insanımız enkaz altındayken vatandaşlarımız da ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Öyle ki bugün yapılan duyuru ile İTÜ Müzik İleri Araştırma Merkezi’nden deprem için yapılan başvuru haberi geldi.

İTÜ internet bağlantısı olmadan enkaz dinleme uygulaması geliştirdi!

Deprem Bölgede depremzedelerin enkaz altındaki seslerini izole etmek için yeni bir uygulama geliştirildi. İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde yapılan çalışmalar sonucunda indirme ve internet bağlantısı gerektirmeyen bir web sitesi üzerinden enkaz dinleme uygulaması yapılmıştır. Bu uygulama, frekansı ayarlayarak insan sesini dış seslerden ayırt edebilmektedir. Ayrıca yapılan kayıtlar cihazınıza kaydedilir.

Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’yı derinden etkileyen deprem sonucu enkaz altında kalan depremzedeler için bu uygulama büyük değer taşıyor. Şu an için bazı IOS cihazlarda çalışmadığını belirtelim.

Depremzedelerin yardım alabileceği siteler!

Ayrıca uygulamada yer alan bazı uyarılar şu şekilde:

Bu uygulama internet bağlantısı olmadan çalışabilir.

Yapılan kayıtlar cihaz dışına gönderilmez.

Kazanç ayarı ile sesi artırabilirsiniz.

Alt ve üst frekans ayarları ile insan sesi dışındaki sesleri filtreleyebilirsiniz.

Mikrofon erişimine izin verdikten sonra cihazınızı sabit bir yere koyun ve kayıt tuşuna basın. Mümkün olduğunca sessiz kalın.

Stop butonuna bastıktan sonra aşağıda yapmış olduğunuz kayıt görünecektir.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu