Haber

Beyaz Saray: ABD vatandaşlarına yönelik saldırılar kabul edilemez

YENİ Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Meksika’da kaçırılan 4 ABD vatandaşından 2’sinin hayatını kaybetmesinin ardından, “ABD vatandaşlarına yönelik saldırılar hiçbir yerde ve hiçbir koşulda kabul edilemez.” dedi.

Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Meksika’da kaçırılan 4 ABD vatandaşından ikisinin hayatını kaybettiğini kaydeden Jean-Pierre, bu ülkenin yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü ve bu şahısların aileleriyle temas halinde olduklarını söyledi.

Jean-Pierre, “ABD vatandaşlarına yönelik saldırılar, nerede ve hangi koşulda olursa olsun kabul edilemez.” dedi. sözünü kullandı.

Önceliklerinin kaçırılan vatandaşların sağ salim geri dönmesi olduğunu belirten Jean-Pierre, bu konuyu ciddiye aldıklarının altını çizdi.

Kaçırılan Amerikan vatandaşlarının tedavi için Meksika’ya gittiği iddiasının sorulması üzerine Jean-Pierre, konuyla ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirterek, neden Meksika’ya geçtiklerine dair herhangi bir bilgi vermedi.

Jean-Pierre, Meksika’ya gitmeyi düşünen ABD vatandaşlarının Dışişleri Bakanlığı’nın bu ülkenin güvenlik riski oluşturduğu yönündeki uyarılarına kulak vermesi gerektiğini söyledi.

Joe Biden yönetiminin sınır güvenliği konusunda bir dizi değerli adım attığını savunan Jean-Pierre, sınır güvenliğini sağlamak için 23 bin sınır muhafızının görevlendirildiğini ve bunun tarihi bir rakam olduğunu kaydetti.

Sözcü, Meksika ile uyuşturucu kaçakçılığı ve kartellerle ilgili bir dizi iddia üzerine pazarlık yaptıklarını söyledi.

ABD Lideri Joe Biden’ın bu konuyu çok ciddiye aldığını belirten Jean-Pierre, FBI ve diğer kurumların da konu üzerinde çalıştığını belirtti.

Göçmen ailelerinin gözaltına alınacağı iddiası

Jean-Pierre, Amerikan basınında Biden yönetiminin yasadışı göçü önlemek için göçmenlerin ailelerini gözaltına alacağına dair iddiaları “söylenti” şeklinde tanımladı.

Yasa dışı göç konusunda atılması gereken adımların tartışılmaya devam ettiğini belirten Jean-Pierre, göçmenler için yasal yolları genişlettiklerini ve yasa dışı göçü önlemek için adımlar attıklarını dile getirdi.

“İran’da gizli işkence merkezleri” iddiası

Sözcü Jean-Pierre, ABD’li senatörlerin “İran’da gizli işkence merkezleri” iddiasıyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Kurulu’nu davet ederek soruşturma başlatılması talebine de değindi.

Senatörlerin davetini desteklediklerini belirten Jean-Pierre, İran rejiminin muhalefeti ve barışçıl protestoları bastırmak için bu tür usuli uygulamalara giriştiği uzun bir geçmişe sahip olduğu görüşünü savundu. Jean-Pierre, “İran hükümetinin insan hakları ihlalleri sonuçsuz kalmamalı.” dedi. söz konusu.

6 Ocak Kongre baskını tartışmaları

Jean-Pierre, ABD’de 6 Ocak’ta düzenlenen Kongre baskınına ilişkin Fox News’te yayınlanan ve baskında polisin rolünü ve medyanın olayı yansıtma biçimini inceleyen yeni görüntüler hakkında da yorum yaptı.

Görüntüleri izleyenlerin baskına karışanların isyancı olmadığı yönündeki yorumlara katılmayacağını belirten Jean-Pierre, “Cumhurbaşkanı 6 Ocak’ın İç Savaş’tan bu yana demokrasimize yönelik en kötü saldırı olduğunu çok net bir şekilde ifade etti. ” şeklinde konuştu.

haberfatsa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu