Haber

Vali Gül: İstanbul’da suçlar cezasız kalmıyor

İstanbul Valisi Davut Gül, “İstanbul, 16 milyonluk nüfusuna rağmen dünya şehirleriyle karşılaştırıldığında gerçekten güvenli bir şehir. Geçen yıla göre hata oranlarında yüzde 7 ila 11 oranında azalma var” dedi. Gül, “Suçlar işleniyor ama azalıyor ve failler faili meçhul kalmıyor. Kimse yanına kâr kalamaz” diye konuştu.

Davut Gül, Sözcü gazetesini ziyaret etti. Organize suç çeteleriyle mücadele, uyuşturucuyla mücadele, kaçak göç ve terörle mücadele olmak üzere dört konuya odaklandıklarını anlatan Gül, barışın sağlanması yönünde kararlılık beyanında bulundu. Vali Gül, “Bu dört konunun her birinde çok olumlu gelişmeler oldu. Suçlular yakalandı ve çabaları ödüllendirildi. Vatandaşlarımız da bu gelişmelerden memnun” dedi.

‘İSTANBUL GÜVENİLİR BİR ŞEHİRDİR’

İstanbul’da son 3 yılda faili meçhul cinayet yaşanmadığını belirten Gül, “İstanbul, 16 milyonluk nüfusuna rağmen dünya şehirleriyle karşılaştırıldığında gerçekten güvenilir bir şehir. Geçen yıla göre suç oranlarında yüzde 7 ila 11 oranında azalma var. Suçlar işleniyor ama azalıyor ve failler faili meçhul kalmıyor. Kimse bundan kurtulamaz. Bunun karşılığını da vatandaşlarımızda görüyoruz. “Toplumda rahatlık sağladık” dedi.

ÇOCUKLARA DİLLENİYORUZ: ÇOCUĞU AİLEDEN ALIYORUZ

Evsizler ve dilenciler ile ilgili olarak Vali Gül, çalışmaların yapıldığını belirterek, “Bankta, parkta, metroda uyuyanları alıp otel ve misafirhanelere yerleştiriyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyoruz. Bir sonraki dönemde rehabilitasyon başlıyor. Neden dışarıda uyuduğunu araştırıyor ve çözmeye çalışıyoruz. Yakalanan dilencilere neden dilendiklerini sorguluyoruz. Yoksulluktan dolayı sorunu çözmeye çalışıyoruz. Çocuğun ikinci kez yalvarması ve 18 yaşının altında olması durumunda aileye suç duyurusunda bulunarak çocuğu devlet gözetimine alıyoruz. “18 yaşını doldurmuş olsa bile kendisiyle ilgili idari işlemleri yürütüyoruz.” (HABER MERKEZİ)

habergoynucek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu