Haber

Son Dakika: Filenin Sultanları Sırbistan’ı yenerek Avrupa şampiyonu oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan ile kozunu paylaştı.

TÜRKİYE’NİN SON YOLU

Organizasyonda C Grubu’ndaki 5 karşılaşmayı da kazanarak son 16’ya adını yazdıran takım, Belçika’yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya’yı da mağlup ederek, rakiplerine set vermeden yarı finale çıkmayı başaran İtalya ile eşleşti. Geride kaldığı karşılaşma sonunda son Avrupa Şampiyonu İtalya’yı 3-2 mağlup eden, organizasyonda 8 üzerinden 8 yapan filenin Sultanları, şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan’ın son rakibi oldu. 2019’da.

SIRBİSTAN’IN SON YOLU

Sırbistan, A Grubu’nda Ukrayna, Slovenya, Polonya, Macaristan ve Belçika’yı mağlup ederek 5 üzerinden 5’e yükseldi ve son 16’ya yükseldi. Son 16 turunda İsveç’i mağlup eden ve çeyrek finalde Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan Sırbistan, çeyrek finalde yer aldı. Yarı finalde Hollanda’yı geçerek finale damgasını vurdu.

SADECE “ALTIN” KALDI

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez finale çıkmayı başardı. Tarihlerinde 2003 ve 2019 yıllarında final mücadelesi veren “Filenin Sultanları” bu iki karşılaşmayı da kazanamayarak podyumun ikinci adımını attı. Avrupa şampiyonalarında 3 bronz, 2 gümüş madalya kazanan Türkiye’nin, Uluslar Ligi şampiyonluğunun ardından “1” numara olarak katıldığı Belçika’daki düzenlemede altın madalyaya sadece bir galibiyet kaldı. Türkiye, FIVB’nin ülkeler listesinde ilk sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu