Haber

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ücretleri iyileştirilmeli

Öz Sağlık Emekçileri Sendikası (Öz Sağlık-İş) Genel Başkanı Devlet Sert, “Enflasyondan dolayı başta sosyal hizmet çalışanlarımızın, özellikle de sahada yoğun olarak çalışan çalışanlarımızın ücretleri eridi. Dolayısıyla sağlık ve emekçilerimizin ücretleri de azaldı. ‘Ek protokol’ yapılarak sosyal hizmet çalışanlarının iyileştirilmesi gerekiyor.”

Öz Sağlık-İş Genel Başkanı ve Haklar Konfederasyonu Personel Sendikaları Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda görev yapan binlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanının fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Binlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanının fiyatlarının enflasyon karşısında eridiğini söyleyen Başkan Sert, “Öz Sağlık-İş Sendikası olarak sağlık ve sosyal hizmet personeli fiyatlarını aylardır gündemimizin en üst sırasına koyduk. Fiyatların enflasyona karşı aşındığını söyledi. Bu konunun çözümü için çok yoğun temaslarda bulunduk. Başkan Yardımcımızla çok yakın temaslarda bulunduk.” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, Cumhurbaşkanlığı Siyasi Konseyi üyeleri ve bürokratlarla görüştük. Belgeleri sunduk, tekliflerde bulunduk, analizler geciktiğinde neler olabileceğini tek tek anlattık. Yetkili sendika olarak kapıları çaldık, nöbet tuttuk. Şimdi sıra hükümette. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz. ” söz konusu.

‘ÜCRETLER EK PROTOKOL İLE İYİLEŞTİRİLMELİ’

Başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışanlar olmak üzere sosyal hizmet çalışanlarının ücretlerinin çok düşük olduğunu belirten Başkan Sert, “Genel olarak tüm kamu çalışanlarımız ve çalışanlarımız için acil ‘ek protokol’ talebimizi bir kez daha yineliyoruz. Başta sosyal hizmet personelimiz olmak üzere tüm iş kolumuz. “Enflasyondan dolayı özellikle sahada canla başla çalışan, canla başla çalışan sosyal hizmet çalışanlarımızın fiyatları aşındı. Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın ‘ek protokol’ yapılarak fiyatlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Her iki bakanlıkta da ek protokol yapılmasıyla sahada büyük memnuniyet yaşanacak” dedi.

oguzeli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu