Haber

Metrodaki kavgada görgü tanıklarının ifadeleri ortaya çıktı

SANIKIN TEPKİ VERDİĞİ TANIKLARIN SÖZLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bursa’da metroda çıkan kavgada ‘yan baktığı’ iddiasıyla Deniz Temurtürkan’ı göğsünden bıçaklayarak yaralayan Emre Esen’in, mahkeme heyetinden özür dilemesine neden olan tanık ifadeleri ortaya çıktı.

Olay günü metroda aynı vagonda seyahat eden Ş.A. (35) isimli kadın yolcu ifadesinde, “Mağdurla aramızda sadece 2-3 adım vardı. Aynı direğe tutunarak duruyorduk, sanık yaralı mağdur Deniz’e ‘Benimle konuştun mu, benimle konuştun mu?’ diye sordu. bana bakıyorsun?’ “Bağırmaya başladı. Deniz tepkisiz kaldı ve şaşırdı. Sanık bir anda Deniz’in göğsünü hedef aldı ve bıçağı göğsüne sapladı.”

Diğer tanık ED (18) ise ifadesinde sanığın iddia ettiğinin aksine mağdurun kafa atmadığını ve aralarında herhangi bir tartışmanın olmadığını belirterek, “Olay günü okuldan çıkıp okuldan çıktım. Dershaneye gitmek için metrodayken metro çok kalabalıktı, fayton durmuştu ve tam kapılar açılmak üzereyken içeride kargaşa yaşandı.” Çığlıklar duyuldu. Sanık mağdura kafa attı, ardından ikisi de yere düştü. Bu kaos ortamında sanık, mağduru bıçakladı. Ben vagondayken mağdurun başörtülü bir kadını taciz ettiğini görmedim” dedi.

‘KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE BÖYLE BİR KADIN YOK’

Deniz Temurtürkan’ın avukatı Yusuf Güray Durgunlu, sanık Emre Esen’e mahkeme heyeti tarafından verilen cezanın düşük olduğunu belirterek, kararın oy çokluğuyla verildiğini ve mahkeme başkanının ‘haksız tahrik’e şerh koyduğuna dikkat çekti. Metro istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerine göre sanığın savunmasında söyledikleri ve müvekkili tarafından taciz edildiğini iddia ettiği tarife sahip bir kadının da resimde yer almadığını vurguladı. Durgunlu, “Sanığın beyan ettiği ifadede kadın olmadığı kamera kayıtlarında ortaya çıktı ve bu durum bilirkişi raporuyla da kanıtlandı. Bu da sanığın taciz iddiasını öne sürdüğünü ve para almak için yalan söylediğini gösteriyor. Düşük bir cümle. Gerekçeli karar verildiğinde bu cezayı düşük ve haksız bulduk.” “Provokasyon indirimi uygulandığı için dosyayı temyize götürüp istinaf mahkemesine götüreceğiz” dedi.

akcadaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu