Haber

Cumhuriyetin 100. Yılında Sivas’tan Ankara’ya Uluslararası Bisiklet Turu Basın Lansmanı – 25 Temmuz 2023

5 Ağustos ortasında, 5 Gün, 5 Etap, 16 Grup, 100 Bisikletçi, Cumhuriyet yolunda Sivas’tan Ankara’ya uzanan tarih yolunda 784 km pedal çevirecek.

Cumhuriyet’in 100. Yıldönümü şerefine pedallar geri dönecek.

Cumhuriyetin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünde 1 Ağustos Salı günü saat 09:00’da başlayacak olan 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu; Amasya, Havza, Samsun, Çorum ve Çankırı üzerinden Ankara’da Cumhuriyetin kurulduğu Türkiye Birinci Büyük Millet Meclisi önünde 5 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.

Cumhuriyetin kurulduğu 1923 yılında faaliyetlerine başlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu, Cumhuriyetin 100. yılında anlamlı bir bisiklet türü projesine imza atıyor. Cumhuriyetin 100. Yılı şerefine Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Türü gibi başarılı düzenlemelere imza atan Türkiye Bisiklet Federasyonu; Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), European Breeds 2023 takviminde Seçkin Erkekler 2.2 kategorisinde Sivas’tan Ankara’ya 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Tipini düzenliyor.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Tipi Basın Lansmanı, Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Alım ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu’nun ev sahipliğinde Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi Kongre Salonu’nda gerçekleştirildi. ev sahipliğinde Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Akyön, Genel Sekreter Mehmet Sedat Fırat, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ve İl Protokolü ile medya mensuplarının yoğun ilgisiyle gerçekleşen toplantıya; Yarışın Genel Müdürü Şevket Şimşek ve Yarış Müdürü İsmail Aksoy’un gruplar, yıldız sporcular ve etaplar hakkında bilgilendirildiği toplantıda ayrıca 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Tipi kupası ve lider formaları tanıtıldı. 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nda Yarış Lideri Sarı Mayo, En Güzel Yokuş Kırmızı Jersey, En İyi Sprinter Yeşil Jersey ve En Genç Sporcu Beyaz Jersey güçlü etaplarda sahipleriyle buluşacak. 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, TRT Spor tarafından günlük özetlerle yayınlanacak.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Yarışı, Cumhuriyetimizin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünde 1 Ağustos Salı günü saat 09:00’da başlayacak.

UCI Kıta Takımları, Milli Takımlar ve Kulüp Personelinin katılacağı 100. Yıl Bisiklet Turunda; 16 takımdan 100 bisikletçi Cumhuriyet yolunda Sivas’tan Ankara’ya 5 Gün 5 Etap boyunca 784 km pedal çevirecek. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu; Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhuriyetin kuruluş adımlarının atıldığı Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünde, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü desteğiyle, İl Valilikleri, Belediyeler, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Kamu Kurumları ve Shimano. Gün 09:00’da başlayacak. 100. Yıl Bisiklet Tipi; Amasya, Havza, Samsun, Çorum ve Çankırı üzerinden 5 Ağustos Cumartesi günü Cumhuriyetin kurulduğu Türkiye Birinci Büyük Millet Meclisi önünde sona erecek.

Ulu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yapılan, ulusal bağımsızlık niyetinin benimsendiği Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapan Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi, ulusal kurtuluş mücadelesine ışık tutan kararların alındığı ve 108 günlük Milli Mücadele’nin merkezi, 1 Ağustos’ta başlayacak. alacak.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Etap Programı ise şöyle olacak:

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Etapları:

1. Etap: 1 Ağustos Sivas-Amasya 208,8 km

2. Etap: 2 Ağustos Amasya-Havza 89.4 km

3. Etap: 3 Ağustos Havza-Samsun 135,2 km

4. Etap: 4 Ağustos, Samsun-Çorum 176,1 km

5. Etap: 5 Ağustos Çankırı- Ankara 175.4 km

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Tipi Basın Lansmanında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas ilimizde böylesine büyük ve anlamlı bir organizasyon bizleri mutlu etti. Sivas, YHT ile güzel günleri daha da ileriye taşıyacak.”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Emin Müftüoğlu: “Uluslararası 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine Türk milletinin kalbinde vatan sevgisini simgeleyen bir yolculuktur”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Lideri Emin Müftüoğlu Cumhuriyet Bisiklet Tipinin 100. Yılı Basın Lansmanında yaptığı konuşmada; “Uluslararası 100. Yıl Cumhuriyeti Bisiklet Tipi Cumhuriyetimizin 100. Yılı şerefine Türk milletinin kalbinde vatan sevgisini simgeleyen bir gezi. Cumhuriyetimizin ilk adımlarının atıldığı şehirlerden biri olan Sivas’tan 1 Ağustos’ta başlayacak olan bu mükemmel yolculuk, 784 km’lik Cumhuriyet yolunda; Amasya’dan Havza’ya, milli mücadelenin simgesi Samsun’dan tarihi kent Çorum’a, Çankırı’dan Cumhuriyetimizin kalbi Ankara’ya kadar devam edecek. 5 gün boyunca 5 etapta 16 güçlü kadro ve 100 yürek dolu bisikletçi, Türkiye’nin dört bir yanından ve çeşitli ülkelerden sporcular, tarihin ve Cumhuriyetin izinde birlik ve beraberlik içinde pedal çevirecek, birlik beyannamesi verecek. Türk bayrağının gölgesinde tüm dünyaya kardeşlik ve kardeşlik. Bu gayreti Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde sona erdirecek, Büyük Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte vatanın bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi sevgi ve saygıyla anacağız. Saygı. Bu çaba, yüreklerinde vatan sevgisi taşıyan Türk evlatlarının özverisinin bir yansıması olacaktır. 1923 yılında temelleri atılan ve bu yıl 100. yılımızı kutlayan Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak Türk milletinin istiklal ve hürriyet mücadelesini yansıtan bu destansı serüvenin ev sahibi olmaktan gurur duyuyoruz. Kaç 100 yıl? Sivas, Amasya, Havza, Samsun, Çorum, Çankırı, Ankara illerimize, Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Spor Bakanımıza ve bu tarihi yarışa destek veren tüm kurumlarımıza, personelimize ve tüm takımlarımıza teşekkür ederiz. kimler derneğimize katkıda bulundu. “söz konusu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Çok anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sivas bu organizasyonlara her zaman ev sahipliği yapacak, federasyon başkanımız Emin Müftüoğlu ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” Söz konusu.

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’na 6 ülkeden 16 takım katılacak. Takımlar 9 UCI kıta grubu, 2 Ulusal Takım ve 5 Bölgesel Gruptan oluşacak.

1-5 Ağustos ortasında 100 Pedal, Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü şerefine Sivas’tan Ankara’ya dönecek.

100. Yıl Bisiklet Tipi Kadro Listesi:

UCI Kıta Takımları:

1. Spor Toto Bisiklet Takımı (Türkiye)

2. Konya Büyükşehir Belediyesi Spor (Türkiye)

3. Beykoz Belediyespor (Türkiye)

4. Irak Bisiklet Projesi (Irak)

5. DFT CCN Mesh Shahr (Irak)

6. MES Sungun Azad (Irak)

7. Süveyş Kanalı Keşfi (Mısır)

8. Vino Sko Takımı (Kazakistan)

9. Almaty Astana Motors (Kazakistan)

Milli Takımlar:

10. Özbekistan Milli Takımı (Özbekistan)

11. Irak Milli Takımı (Irak)

Kulüp Takımları:

12. Arvich Shargh Mazandaran (Irak)

13. Karya Bisiklet Takımı (Türkiye)

14. Velo Bursa Bisiklet Takımı (Türkiye)

15. Ankuva Bisiklet Grubu (Türkiye)

16. CT Vassil Levski (Bulgaristan)

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

duzkoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu