Haber

CHP, İYİ Parti ve HDP dokunulmazlık toplantısına katılmayacak

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi ve UYGUN Partisi, CHP Milletvekili Ali Yetenekli Başarır ile GÜZEL Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık belgelerinin görüşüleceği 11 Ocak Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu toplantısına katılmayacağını açıkladı. CHP ve UYGUN Partisi’nin ardından HDP’nin de kurulda yer almama kararı aldığı öğrenildi.

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, siyaset mühendisliğine hizmet amacıyla birer Yeter Partisi ve bir CHP’linin dokunulmazlık belgelerinin gündeme getirildiğini belirterek, şunları söyledi: , “Bu dosyaların geri çekilme nedeninin açıklanması gerekiyor.”

CHP Küme Başkan Yardımcısı Engin Özkoç da hükümetin 1700’ü aşkın dosya arasından neden bu iki gazeteyi seçtiğini netleştirmesi gerektiğini belirterek, bu kararı sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.

‘HUKUKU HUKUKA GEÇİRMEYECEĞİZ’

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Meclis Muhabirlerine yaptığı ziyarette konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan DÜZGÜN Parti Küme Başkanvekili Musavvvat Dervişoğlu, iki milletvekilinin dokunulmazlık belgelerinin gündeme getirilmesini de ‘hukuksuz’ ve ‘hukuksuz’ olarak nitelendirdi. Biz meşrulaştırmamak için bu kararı aldık” dedi.

‘İKİ FEZLEKE’NİN SEÇİMİ AK PARTİ’NİN SEÇİM İŞİDİR’

İYİ Parti Küme Lideri İsmail Tatlıoğlu da Meclis’te bekleyen 1759 dokunulmazlık belgesinden iki belgenin seçilmesinin yasal olmadığına değinerek, “Bu bizim ve CHP’nin seçim kampanyasıdır” ifadelerini kullandı.

CHP ve GÜZEL Parti’nin ardından HDP de Karma Komisyon toplantısına katılmama kararı aldı.

3 muhalefet partisinin bu kararının ardından yarın (11 Ocak) yapılacak görüşme
AK Parti ve MHP milletvekilleri katılacak. Toplantıda iki milletvekilinin dokunulmazlıklarının görüşülmesi için bir hazırlık komisyonu kurulması bekleniyor.

Ne oldu?

CHP Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yargılandığı mahkemede yaptıkları konuşmadan CHP Milletvekili Ali Uzman Başarır ile asker yakınını kaybeden bir kişiye hakaretten GÜZEL Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında soruşturma başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu