Haber

Bilal Erdoğan: 10-15 yılda Nobel’i yakalarız diye düşünebiliriz

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Nobel’i 10-15 yılda yakalarız diye düşünebiliriz. Şu anki gidişatla bu da fena değil. Çünkü Nobel geldiği yere geldi. 100 yılda geldi. Miktar olarak 20 yılda yakalarsak kötü olur, sayılmaz” dedi.

İlim Yayma Vakfı ve İlim Yayma Derneği tarafından düzenlenen 3. İlim Yayma Ödülleri, Beşiktaş’ta bir otelde tanıtıldı. Tanıtım etkinliğine Bilim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Bilim Yayma Derneği Başkanı Yusuf Tülün ve Bilim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Bilim Yayma Ödülleri Başkanı Bilal Erdoğan katıldı. Komisyon. Dr. Basın mensupları Fatih Savaşan ile birlikte katıldı. 2 yılda bir düzenlenen Bilim Yayma Ödülleri’nin tanıtım töreninde başvuru süreci, adaylar ve projelerin değerlendirilmesine ilişkin bilgiler verildi. Sosyal Bilimler, Büyük Ödül ve Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri olmak üzere üç kategoride verilen ödüllerin yanı sıra bu yıl Bilim Yayma Vakfı’nın 50. yılı vesilesiyle 50. Yıl Özel Ödülü de sahiplerini bulacak. Kategorilerin ortasında ise Büyük Ödül’ün sahibine 150 tam altın ödül verilirken, diğer iki kategoride dereceye girenlere 50 tam altın ödül verileceği öğrenildi. Etkinlikte Bilim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AKADEMİK ÖDÜL TÖRENİ’

Bilal Erdoğan, “İlki 2019 yılında verilen ve hazırlık çalışmalarına 2017 yılında başlanan İlmi Yayma Ödülleri, İlim ve İlmi Yayma Kurumu geleneğinin Türkiye’ye katkılarını taçlandırmak amacıyla kurulmuştur. Ödüllerle amacımız Türkiye’deki akademik çalışmaların kalitesini artırmak ve başarılı akademisyenleri ödüllendirmek iken, bir yandan da başarılı öğrencilerimizi akademik meslekler için kariyer kararları vermeye teşvik etmek. Her iki yılda bir üç dalda Büyük Ödül, Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri Ödülü ve Sosyal Bilimler Ödülü Şimdiye kadar 2 ödülümüzde toplam 6 ödül sahibi ödüllerini aldı. Bilim Yayma Vakfımızın 50. Yılı münasebetiyle 50. Yıl Özel Ödülü ile gençlerimizin tanınmasına katkı sağlamakta, böylece başvuruya dayalı bir ödül süreci ve başvuruya dayalı bir ödül süreci işletildiği için ödülün başarısı uygulamaların zenginliğine ve çokluğuna da bağlıdır. Bu nedenle geçtiğimiz ödül döneminde bine yakın başvuru arasından 3’ünü ödül olarak verdik. Bu başvuruların sayısı ne kadar artarsa ​​ödül alanların da o kadar isabetli olacağına inanıyoruz.”

“NOBEL 100 YILDA GELDİĞİ YERE ULAŞTI”

Nobel ödülleri ve ödülün büyüklüğü ile ilgili bir basın mensubunun sorularını yanıtlayan Bilal Erdoğan, “Muhtemelen 10-15 yıl sonra Nobel’i yakalarız diye düşünebiliriz. Şu anki gidişatla. Bu da fena değil. Çünkü Nobel geldi. 100 yılda geldiği yere, 20 yılda yakalarsak fena değil” dedi. İlim Yayma Vakfı tarafından özel olarak hazırlanan tanıtım metninde “Bilgi Yayma Ödülleri, yerli ve milli imkanların yaygınlaştırılmasını, kozmik bilginin üretilmesini, değerlendirilmesini ve topluma kazandırılmasını amaçlıyor. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasını ve sosyal refahını sağlamak, bilimsel çalışmaları ön plana çıkarmak ve bilimi ön plana çıkarmak için, “Ülkemizin bilimde öncü olması ve kadim tarihimizin birikiminden ilham alan araştırma ve bilim adamlarının sayısını artırmak amaçlanmaktadır. medeniyet.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu