Haber

Başkan Altay: “Şehrimizi daha da güzelleştirmek için gece gündüz çalışıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Meram Çamlıbel Çevre Düzenlemesinin açılışını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram’ın değerini bilen ve daha da artırmaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu şehir için koşuyoruz, çaba harcıyoruz. Şehrimizi daha da güzelleştirmeye kararlıyız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Meram, Konya’nın en önemli markalarından biridir. Yaptığımız çalışmalarla bu bölge Konya’mızın en güzel bölgelerinden biri haline gelecek” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Meram Çamlıbel Çevre Düzenlemesinin açılışı yapıldı.

Meram Çamlıbel’de düzenlenen programda konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Burası aslında Meram’ın kalbi. Daha önce bölgede Meram’a yakışmayan binalarımız vardı. Büyükşehir Belediyemiz burada önemli bir emek ve para harcadı, önce kamulaştırmalarla binaları yıktı. Daha sonra hamamın etrafı temizlendi ve ortaya bu hoş görüntü çıktı. Aslında Meram eskisinden çok daha keyifli günler geçirmek üzeredir. Meram’ın zor durumundan Meram’ın anları. Büyükşehir Belediye Başkanımız da Meramlı. İnşallah Meram’ın şanlı günleri geride kalmıştır. Bugünkü açılış sadece bir açılış değil, aynı zamanda o keyifli günlerin de başlangıcı. Meram’ın maliyetini bilen ve daha da artırmaya çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“ŞEHRE AŞIK BİR YÖNETİCİ”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Önder Altay’ı “şehre aşık bir yönetici” olarak tanımlayarak, şunları söyledi: Hamdolsun Konya’mız her geçen gün büyüyor, güçleniyor, güzelleşiyor. Biraz önce programa gelirken İstanbul, Kütahya ve diğer illerden misafirlerimizle buluştuk. Konya’nın güzelliklerinden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza tebriklerini ilettiler. Bu şehirde yaşayan bizler onlardan memnunuz. Hayatımız daha kolay ve daha iyi hale geliyor. İyi ki Konya’dayız.”

“ŞEHİRİMİZİ GÜZEL OLACAĞIZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üç günde 17 açılış ve temel atma töreni gerçekleştirdiklerini ve bu süreçte 1.000 kilometrenin üzerinde yol kat ettiklerini belirtti. Konya’da varoşlarla birlikte 3 milyar liralık yapıların açılışını yaparak temellerini attıklarını hatırlatan Lider Altay, “Bu kent için koşuyoruz, çabalıyoruz. Şehrimizi daha da güzelleştirmeye kararlıyız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Yeni fiyatla birlikte bu bölgede 42 milyonluk yatırım yapıldı. Meram, Konya’nın en değerli markalarından biridir. Baharın gelişiyle birlikte çocukların ellerinden tutarak hepimizin nefes aldığı bir alandır burası. Bu bölgede belediye başkanımızın da belirttiği gibi bazı binaların kamulaştırma çalışmaları tamamlandı. Yerlerine parklar ve yeşil alanlar yapıldı. Özellikle Tavus Baba Camii’nin konumu ile ilgili değerli bir yatırım yapılmıştır. Vali Konağı’nın yerini hızla bu bölgede başka bir bölgeye taşıyoruz. Meram’ın en yaşlı apelit ağaçlarının altında hep birlikte çay içme imkanımız olsun diye o bölgede 20 bin metrekarelik bir mesire alanı ve park düzenleyeceğiz. Bir yandan arkamızdaki Çamlıbel Restaurant’tan Dere Yolu’na kadar hızla bir kamulaştırma çalışması yürütüyoruz. Tamamlandığında Meram Belediyemizin yaptırdığı Aydın Çavuş Tesisleri ile birlikte bu bölge Konyamızın en keyifli bölgelerinden biri haline dönüşecektir.

“KONYA HALKI BİZİ HER ZAMAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ”

Önder Altay, “Ama biliyoruz ki, biz ne yaparsak yapalım, bize göstermiş olduğunuz desteğin ve güvenin karşılığını ödeyemeyeceğiz” dedi. Nereye gidersek gidelim büyük bir sevgi gösterisine tanık oluyoruz. Tanrı seni korusun. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak bu hizmetleri yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 2 Mayıs’ta Konya’mızı ziyaret edecek. Bu vesileyle sizleri 2 Mayıs’taki toplu açılış törenimize davet etmek isterim. 14 Mayıs’ta da Konya halkından her zaman olduğu gibi büyük ve güçlü bir destek bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Önder Altay ve protokol, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Meram Çamlıbel Çevre Düzenlemesinin açılışını yaptı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

elbeylihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu