Haber

Antalya’da SMA’lı çocuk için toplanan yardım parasının amacı dışında kullanıldığı iddiasıyla 8 zanlı tutuklandı.

Antalya’da bir süre önce hayatını kaybeden SMA’lı çocuk için toplanan yardım parasını suistimal ettiği iddia edilen çocuğun annesinin de aralarında bulunduğu 8 zanlı, “Beyaz Kelebek” adlı operasyonda gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, MYG’nin tedavisi için ailesi tarafından Valilikten izin alınmaksızın farklı bankalarda hesap açılarak yardım kampanyası başlatıldığı ve bu paranın kendisine ait olduğu tezi üzerine işlem başlatıldı. amacına uygun kullanılmamıştır.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürüttüğü çalışma sonucunda ‘Beyaz Kelebek’ operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonda, aralarında hasta çocuğun annesi DAG’ın da bulunduğu 8 zanlı gözaltına alındı. Cezaevinde olduğu belirlenen çocuğun babası GG ve diğer zanlı hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bin dolar, çeşitli senetler, olaya ilişkin belgeler, dijital materyaller, cep telefonu ve sim kartları ele geçirildi. Yaklaşık 25 milyon lira değerinde 17 araca, 2 arsa ve 1 daireye el konuldu.

Zanlıların işlemleri devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu